5. Aprīlis 2018 08:48
Jaunumi
Izveidos Konsultatīvo grupu Latvijas finanšu sektora pārmaiņu vadībai un koordinētai komunikācijai

Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 4. aprīlī, tiekoties ar Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) vadību, kā arī lielāko banku grupu līmeņa vadītājiem vienojās par Konsultatīvās grupas izveidi Latvijas finanšu sektora pārmaiņu vadībai un koordinētai komunikācijai.

Tikšanās reizē, kas notika pēc Ministru prezidenta iniciatīvas, piedalījās augsta līmeņa pārstāvji no lielākajām Latvijas klientus apkalpojošajām bankām – a/s “Citadele banka”, a/s “Swedbank”, “SEB Group” un “a/s “Luminor Bank”, kas, saskaņā ar LKA datiem, apkalpo apmēram 90% Latvijas klientu.

Konsultatīvo grupu vadīs Ministru prezidents, un tās uzdevumos būs regulāra informācijas apmaiņa par banku nozares aktualitātēm, kā arī iespējamo risinājumu meklēšana attiecībā uz dažādiem problēmjautājumiem. “Ir svarīgi, lai būtu operatīva, nepastarpināta informācijas apmaiņa starp valdību, finanšu sektoru, uzņēmējiem, sperot nepieciešamos soļus, lai veiktu pārmaiņas Latvijas finanšu sektorā un atjaunotu tā reputāciju,” tā M. Kučinskis.

Tāpat Konsultatīvā grupa vērtēs progresu attiecībā uz čaulas kompāniju izskaušanu Latvijas banku sektorā. Padomnieku grupā tiks aicināti iesaistīties sadarbības partneri no starptautiskajām organizācijām. Tāpat arī banku pārstāvji būs reģionālo grupu līmenī, tādejādi sniedzot ārvalstu ekspertīzi un kompetenci.

Efektīvas sadarbības turpināšanai ar ASV un citiem starptautiskajiem partneriem, ir svarīgs regulārs un koordinēts dialogs starp visām iesaistītajām pusēm, tādējādi nodrošinot valdības plānoto pasākumu kopuma efektīvu ieviešanu un vienotu komunikāciju gan Latvijā, gan starptautiski. Izveidotā grupa būs laba platforma informācijas apmaiņai, operatīvai situācijas analīzei un risināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties