4. Aprīlis 2018 14:08
Jaunumi
KP aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā par kompensējamo zāļu pieejamību aptiekās

Konkurences padome aicina iedzīvotājus, kas saskārušies ar grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles, piedalīties aptaujā. Tās mērķis ir apzināt konkrēto zāļu pieejamību aptiekās un ar to saistītos iespējamos konkurences ierobežojumus.

Konkurences padome līdz 16. aprīlim aptaujā lūdz atbildēt uz jautājumiem par kompensējamo zāļu pieejamību, īpašu uzmanību pievēršot 12 kompensējamo zāļu sarakstā B iekļautajiem medikamentiem, kas paredzēti asinsrades orgānu, kaulu, hormonālas sistēmas, onkoloģisko slimību, diabēta, vīrusu un elpošanas sistēmas slimību ārstēšanai. Konkrētie medikamenti ir izvēlēti pēc iestādes noteiktiem kritērijiem, tomēr, ja iedzīvotājiem ir bijušas grūtības Latvijā iegādāties citus kompensējamos sarakstā B iekļautos medikamentus, Konkurences padome aicina par to norādīt anketā.

Iestāde vērš uzmanību, ka aptaujā lūgts dalīties pieredzē ar zāļu fizisko pieejamību aptiekās, nevis zāļu cenu. Aptauja ir anonīma, un visas atbildes tiks izmantotas apkopotā veidā. Tās aptuvenais aizpildīšanas ilgums – trīs minūtes.

Iedzīvotāju aptaujāšana līdz š.g. 16. aprīlim noris iestādes īstenotās tirgus uzraudzības ietvaros.

Saite uz aptauju – https://goo.gl/QJHzXa, kas ir pieejama arī iestādes tīmekļa vietnē www.kp.gov.lv.

Aptaujā ietvertās zāles: Avonex, Berodual N, Brilique, Enbrel, Humalog, Hydrea 500mg, Myfortic 360mg, Sandostatin LAR, Reyataz, Prolia, Truvada un Viread.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties