28. Marts 2018 14:56
Jaunumi
Par četriem Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentiem lūgs atzinumu SAB

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisija izvērtējusi deviņu pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām.

Konkursa komisija par četriem Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentiem nolēmusi informēt Satversmes aizsardzības biroju (SAB). No šīs valsts drošības iestādes nepieciešams saņemt atzinumu par pretendentu atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. Pēc atzinuma saņemšanas pretendentu vērtēšanas komisija lems, kuri pretendenti tiek virzīti uz konkursa otro kārtu.

Vērtējot pretendentu atbilstību izvirzītajām prasībām, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, konkursa komisija konstatējusi, ka pieci no deviņiem pretendentiem prasībām neatbilst. Komisija secinājusi, ka šajos gadījumos pretendentam trūkst nepieciešamo angļu valodas zināšanu vai specifiskās profesionālās pieredzes, vai vadības prasmju.

Kontroles dienesta vadītāja amata konkursa otrajā kārtā plānots vērtēt visām prasībām atbilstošo pretendentu motivāciju ieņemt šo amatu un viņu redzējumu par iestādes prioritātēm un attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniegs Ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

Konkursa komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijā ir arī Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Drošības policijas, Satversmes aizsardzības biroja un Latvijas Bankas pārstāvji.

Kā iepriekš informējām, vienojieties ar Ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, Ministru prezidents Māris Kučinskis šī amata konkursa organizēšanu uzdeva veikt Valsts kancelejai, ņemot vērā līdzšinējo pozitīvo pieredzi valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasē, kā arī organizējot pretendentu atlasi KNAB priekšnieka amatam. Līdz šā gada 20. martam, kas bija kandidātu pieteikumu iesniegšanas termiņš, tika saņemti 9 pieteikumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties