19. Marts 2018 09:46
Jaunumi
Sarunu par Latvijas valstiskumu pirmais viesis – vēsturnieks Valters Ščerbinskis
No AT arhīva

Vēstures zinātņu doktors, Latvijas tiesnešu, advokātu un notāru biogrāfisko vārdnīcu autors Valters Ščerbinskis 16. martā bija pirmais Augstākās tiesas viesis sarunu ciklā par Latvijas valstiskumu. Vēsturnieks runāja par Latvijas valstiskumu  vēstures līkločos.

Valters Ščerbinskis klausītājus iepazīstināja arī ar topošo Latvijas nacionālo enciklopēdiju, kurai viņš ir galvenais redaktors.

Sarunu ciklu ar dažādu jomu ekspertiem – interesantām personībām – Augstākā tiesa rīko, lai, izzinot vēstures un kultūras elementus, kas caurstrāvo Latvijas valstiskumu, un atklājot valstiskuma dažādos aspektus, pārdomātu jautājumus, kuriem bijusi izšķiroša nozīme Latvijas valsts pastāvēšanai cauri laikiem.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, atklājot sarunu ciklu, atzīmēja, ka sarunās ar personībām, kas nav juristi, tiesnešiem un darbiniekiem būs iespēja palūkoties uz Latvijas valstiskumu ārpus tiesību normu reglamentētā jurista ikdienas darba, gūt jaunu informāciju un iedvesmu Latvijas valsts un Latvijas Senāta simtgades gadā.

Plānotas vairākas sarunas visa gada garumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties