12. Marts 2018 13:29
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs piedalās Eiropas Savienības Tiesas un Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla kopīgā sanāksmē

Pirmdien, 12. martā, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs piedalās Eiropas Savienības Tiesas un Eiropas Savienības valstu Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla kopīgajā sanāksmē Luksemburgā.

Sanāksmes pirmā darba sesija būs veltīta Eiropas Savienības tiesu tīkla tīmekļvietnes prezentācijai un pirmajam novērtējumam. Eiropas Savienības tiesu tīkls (Judicial Network of the European Union – JNEU) sākts veidot pagājušajā gadā pēc Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētāja un dalībvalstu konstitucionālo un augstāko tiesu priekšsēdētāju ierosmes. Pamatmērķis ir atvieglot informācijas un dokumentu mijiedarbīgu un drošu koplīgošanu un apmaiņu. Platformā būs Prejudiciālo nolēmumu portāls, kurā visās pieejamajās valodās būs rodami kopš 2018. gada iesniegtie lūgumi sniegt prejudiciālu nolēmumu, Savienību interesējošie valstu tiesu nolēmumi un dažādi pētījumi.

Šā gada sākumā platforma testa režīmā jau pieejama tiesu priekšsēdētājiem un tīkla kontaktpersonām visās dalībvalstīs. Eiropas Savienības Tiesa vēlas dzirdēt atsauksmes un ierosinājumus.

Tālāk sanāksmes gaitā paredzētas apaļā galda diskusijas par Eiropas Savienības Pamattiesību hartu un par lūgumiem sniegt prejudiciālu nolēmumu. Diskusijās piedalīsies arī Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētājs Koens Lenaerts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties