23. Janvāris 2018 16:12
Jaunumi
Aicinām uz konferenci “Runā valsts”!

2. martā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” rīko konferenci “Runā valsts”, kas veltīta valsts komunikācijai demokrātiskas sabiedrības informācijas telpā. To pulksten 10.00 atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Cilvēks. Valsts. Likums. Kā sarunāties nākamajā simtgadē? Šis ir centrālais jautājums konferencē, par kuru diskutēs Eiropas Savienības un pašmāju eksperti kā tiešie domu apmaiņas dalībnieki, taču sarunā ir aicināti līdzdarboties visi klātesošie.

Konferencē paredzēts apspriest trīs tēmu lokus:

  1. valsts informācijas tvērums un pieejamība,
  2. valsts komunikācijas mērķi un paņēmieni,
  3. nākotnes saziņa: rīki, iespējas un riski.

“Šodien – Latvijas dibināšanas simtgadē – mūsu iekšējai un ārējai drošībai, tieši tāpat kā pirms simts gadiem, ir svarīgi stiprināt informatīvo telpu, nodrošināt dzīvu un kvalitatīvu sarunu starp valsts varu un sabiedrību, veicinot savstarpēju uzticēšanos.

Konferences iecere ir rosināt pilsonisko sabiedrību diskusijai par cilvēkiem un valsti, par to savstarpējām attiecībām un nākotnes saziņas formām. Šādas kvalitatīvas diskusijas veidošana arī ir konferences mērķis un reizē mūsu ieguldījums, lai Latvija turpinātu būt  demokrātiska, plaukstoša un mūsu visu mīlēta valsts,” norāda oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Arī oficiālā izdevēja institūcijai – tāpat kā valstij – šogad paliek 100 gadu. Toreiz, 1918. gadā, Pagaidu valdība jau 7. decembrī pieņēma lēmumu izveidot ticamu un drošu informācijas avotu, kurā būtu visi likumi un rīkojumi, kas pilsoņiem jāzina un jāievēro”, jo “ir vajadzība pēc viena šāda laikraksta, kurā varētu parādīties tiesu un citu iestāžu sludinājumi, lai tos varētu uzskatīt par vispārībai paziņotiem”.

Konferences “Runā valsts” programmu un dalībniekus rīkotāji pakāpeniski publiskos vietnē www.runavalsts.lv.

Uz konferenci aicināts ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties vietnē www.runavalsts.lv. Ieeja − bez maksas.

Sadarbības partneri − Tieslietu ministrija un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu UNESCO Medijpratības katedra.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties