18. Janvāris 2018 10:35
Jaunumi
Saeima: tiesas priekšsēdētāji arī turpmāk nevarēs ieņemt amatu vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas
1

Saeima ceturtdien, 18. janvārī, otrreiz caurlūkoja grozījumus likumā “Par tiesu varu” saistībā ar iepriekš atcelto ierobežojumu vienai un tai pašai personai būt par rajona (pilsētas) vai apgabaltiesas priekšsēdētāju vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas. Saeima lēma atbalstīt Valsts prezidenta iniciatīvu un atstāt spēkā esošo ierobežojumu.

Saeima 2. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma likuma “Par tiesu varu” izmaiņas, cita starpā atceļot ierobežojumu, kas liedz tiesas priekšsēdētājiem ieņemt amatu vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. Savukārt Valsts prezidents likuma grozījumus atdeva otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, norādot, ka ierobežojuma atcelšana nav vērsta uz tiesu sistēmas attīstību.

Valsts prezidents vēstulē Saeimai uzsvēris, ka parlamenta lēmums atcelt ierobežojumu rajona (pilsētas) tiesas priekšsēdētājam un apgabaltiesas priekšsēdētājam ieņemt minēto amatu vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas nav vērsts uz tiesu sistēmas attīstību. Tāpat prezidents atzīmē, ka reāla rotācija tiesu varas vadošajos amatos veicinātu profesionālo izaugsmi visos tiesu varas līmeņos. Tas ļautu pēc iespējas vairāk tiesnešiem apgūt jaunas profesionālās un vadības prasmes, kā arī mudinātu tiesnešus aktīvāk iesaistīties, risinot visai sabiedrībai būtiskus jautājumus par tiesiskuma nostiprināšanu, pauž R. Vējonis.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
TV
18. Janvāris 2018 / 12:52
0
ATBILDĒT
Ļoti labi! Beigsies "mūžīgo" priekšsēdētāju laiks.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties