17. Janvāris 2018 08:51
Jaunumi
Ināra Mūrniece: Tieslietu padomes darbībai jākļūst redzamākai
Ieva Ābele, Saeima

Otrdien, 16. janvārī, tiekoties ar Tieslietu padomes priekšsēdētāju un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un iepazīstoties ar Tieslietu padomes pašreizējo darbu, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ka Tieslietu padomes darbībai jākļūst redzamākai. 

Tikšanās laikā pārrunāti otrreizējā caurlūkošanā nodotie grozījumi likumā “Par tiesu varu” un ar plašu rezonansi medijos izskanējusī informācija par atsevišķu tiesnešu nolēmumu kvalitāti maksātnespējas lietās.

Saeimas priekšsēdētāja kā būtisku soli novērtēja Augstākajā tiesā veikto tiesu nolēmumu analīzi ar mērķi vienādot tiesu praksi un informēt par to sabiedrību. Šajā gadā plānots pētīt tiesu nolēmumus komerclietās un maksātnespējas lietās, lai apkopotu iespējamās kļūdas un piedāvātu risinājumus to novēršanā.

I. Mūrniece un I. Bičkovičs bija vienisprātis, ka tiesām jāattīsta komunikācija ar sabiedrību, lai paaugstinātu uzticēšanos tiesu varai.

Iepriekš neviens Saeimas priekšsēdētājs nebija aicinājis Augstākās tiesas priekšsēdētāju I. Bičkoviču uz oficiālu tikšanos Saeimā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties