12. Decembris 2017 10:09
Jaunumi
Starptautiskie pretkorupcijas eksperti Latvijā
No KNAB arhīva

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no 11. līdz 15. decembrim organizē Eiropas padomes Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) ekspertu uzņemšanu Latvijā. 

GRECO ekspertu vizītes mērķis ir novērtēt paveikto korupcijas novēršanā un profesionālās godprātības veicināšanā valdības un tiesībsargājošajās iestādēs. Vizītes laikā ekspertiem ir paredzētas tikšanās ar valsts pārvaldes iestāžu (Valsts kanceleja, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts kontrole u.c.), kā arī tiesībsargājošo iestāžu (Valsts policija, Valsts robežsardze, Iekšējās drošības birojs, KNAB) pārstāvjiem, kuru kompetence tiek vērtēta GRECO 5. novērtēšanas kārtas ietvaros.

Šīs vizītes laikā eksperti vērtē  esošo normatīvo aktu piemērošanas efektivitāti. GRECO vērtētājiem ir būtiski saņemt pēc iespējas plašāku un precīzāku informāciju par praktiskajiem un organizatoriskajiem pasākumiem, uzzināt konkrētus tiesību aktu īstenošanas piemērus un statistiku par valsts amatpersonu apmācībām, izpratnes veicināšanu un citām iniciatīvām.

KNAB amatpersonas ekspertiem sniegs informāciju par Latvijas pretkorupcijas politiku un tās tiesisko regulējumu, korupcijas novēršanu, tostarp kādi pasākumi veikti profesionālās godprātības veicināšanai, valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanai, vai un kādi ir izstrādāti ētiskas rīcības standarti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties