8. Decembris 2017 16:00
Jaunumi
Sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem tiesa atjauno kriminālprocesu un nodod lietu jaunai izskatīšanai

Augstākā tiesa 8. decembrī tiesas sēdē apmierināja Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurores K. Petrovskas lūgumu atcelt Augstākās tiesas Senāta 2006. gada 17. marta lēmumu un Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas 2006. gada 5. janvāra spriedumu daļā par personas notiesāšanu pēc Krimināllikuma 320. panta otrās daļas, kriminālprocesa atjaunošanu un lietas nosūtīšanu jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā. Motivēts Augstākās tiesas lēmums būs pieejams 15. decembrī.

Prokurore 2017. gada 31. jūlija lēmumā bija norādījusi, ka ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas 2014. gada 2. decembra spriedumu lietā “T. pret Latviju” konstatēts Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 6. panta 1. punkta pārkāpums. Prokurores ieskatā, saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 655. panta otrās daļas 5. punktu Eiropas Cilvēktiesības tiesas 2014. gada 2. decembra spriedums lietā “T. pret Latviju” (iesniegums Nr. 3082/06) ir atzīstams par jaunatklātu apstākli.

Tiesas sēdē prokurore savu lūgumu uzturēja, norādot, ka, iztiesājot lietu no jauna, tiesai būs jāizvērtē apstāklis, vai ir notikusi personas uzkūdīšana izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

Notiesātā persona tiesas sēdē uzskaitīja tiesību pārkāpumus, kādi, viņaprāt, pieļauti pierādījumu iegūšanā un kurus spriedumā analizējusi arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa, un lūdza tiesu atcelt notiesājošos nolēmumus un nodot lietu pirmstiesas izmeklēšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties