27. Novembris 2017 15:01
Jaunumi
Juridiskajām personām jāatklāj patieso labuma guvēji
3

Uzņēmumu reģistrs informē, ka no 2017. gada 1. decembra Uzņēmumu reģistrā reģistrētām SIA, AS, biedrībām, reliģiskajām organizācijām u.c. juridiskajām personām (pilns subjektu saraksts, uz ko prasība attiecināma, pieejams šeit) jāatklāj to patiesie labuma guvēji (PLG) – faktiskie juridiskās personas īpašnieki vai kontrolētāji. Pienākums atklāt PLG noteikts gan juridiskām personām, kas jau reģistrētas kādā no Uzņēmumu reģistra reģistriem, gan jaunajiem subjektiem, kas tiks reģistrēti pēc š.g. 1. decembra.

Svarīgi atgādināt, ka juridiskajā personā PLG vienmēr ir fiziskā persona un tieši juridiskajai personai ir pienākums nekavējoties atklāt PLG informāciju Uzņēmumu reģistram.

Sniegt informāciju Uzņēmumu reģistram par PLG ir pašu juridisko personu interesēs, jo personas, kuras nebūs iesniegušas informāciju par PLG, vai iesniegs nepatiesu informāciju, var saskarties ar problēmām veikt darījumus un saņemt pakalpojumus, piemēram, kredītiestādēs vai pie zvērinātiem notāriem vai revidentiem. Vienlaikus, svarīgi atcerēties, ka par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai, t.sk. Uzņēmumu reģistram, persona var tikt saukta pie atbildības Krimināllikumā noteiktajā kārtībā.

Informējam, ka prasība atklāt PLG izriet no likuma “Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā” (stājies spēkā 09.11.2017.).

Informācija par PLG pieejama šeit.

Prezentācija par PLG pieejama šeit.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
28. Novembris 2017 / 10:56
0
ATBILDĒT
Par nelielu, bet taisnīgu atlīdzību zicpriekšsēdētājs Seskis piedāvā pakalpojumu - patiesais sliktuma guvējs uzņēmumā!
Muļķībiņas
28. Novembris 2017 / 09:43
0
ATBILDĒT
Līdz šim tas arī bija jādara. Kas notika - tikai muļķi to darīja un katru gadu samazinājās to, kas to darīja, jo tas bija deklaretīvs pienākums, kam nebija efektīvs piespiedu mehānisms. Ķeksīts izdarīts priekš OECD un citiem, bet nav reāla rezultāta.
govs
28. Novembris 2017 / 09:23
0
ATBILDĒT
Nodoklis nodokļa galā un beigās patiesā labuma guvējs vienmēr ir kāds no politmafijas, kurš slauc valsti.
Tāpēc ierakstīšu savai SIA kā patieso labuma guvēju mūsu smagos noziegumos apsūdzēto Aivaru.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties