21. Novembris 2017 15:13
Jaunumi
Tiesu administrācija saņem labās prakses sertifikātu
No TA arhīva

No 20. līdz 21. novembrim Māstrihtā, Nīderlandē norisinājās Eiropas Publiskās administrācijas institūta rīkots balvu pasniegšanas ceremonijas pasākums, kurā apbalvoti labās prakses nominanti par izcilību un novatoriskiem risinājumiem valsts sektorā.

Tiesu administrācija par tiesas sēžu audioprotokolu marķēšanas sistēmas ieviešanu Latvijas tiesās saņēma labās prakses sertifikātu, kas bija vienīgais pieteikums no Baltijas valstīm, kā arī, tas iekļuvis starp 34 labās prakses nominantiem Eiropā no 150 iesniegtajiem pieteikumiem.

“Lepojamies ar saņemto balvu un iespēju dalīties pieredzē ar ieviesto labo praksi, ko iespējams piemērot arī citās dalībvalstīs. Šī balva vēlreiz mums atgādina, ka esam uz pareizā ceļa, efektivizējot tiesas ikdienas darbu,” atzīst Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics.

Tiesas sēžu audioprotokolu marķēšanas sistēmas ieviešana tiesās ir viena no Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālā projekta “Tiesu modernizācija Latvijā” ietvaros veiktajām aktivitātēm. Rīka funkcionalitāte sniedz iespēju tiesu darbiniekiem fiksēt datus par tiesas sēdi, dalībniekiem un to izteikumiem, kā arī automātiski ģenerēt tiesas sēžu protokolus.

Eiropas Publiskās administrācijas institūts kopš 2007. gada piešķir Eiropas Publiskā sektora balvas, tādējādi izceļot iestādes, ar kuru sasniegumiem var lepoties pārējā pasaule un ņemt par piemēru, attīstot līdzīgas iniciatīvas savā valstī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties