17. Novembris 2017 08:58
Jaunumi
KNAB dalība starptautiskā pretkorupcijas iestāžu konferencē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume  no 15. līdz 17. novembrim piedalās Eiropas partneri cīņai pret korupciju/Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju (European Partners against Corruption/ European contact-point network against corruption – EPAC/EACN) gadskārtējā profesionālajā konferencē un ģenerālajā asamblejā Lisabonā, Portugālē.

EPAC/EACN 17. ikgadējās konferences dalībnieki piecās plenārsēdēs apspriež jaunākās starptautiskās pretkorupcijas aktualitātes, diskutē par korupcijas uztveres indeksa rādītājiem, godprātības un korupcijas apkarošanas centieniem, kā arī par elektronisko pierādījumu izmantošanas iespējām, izmeklējot noziedzīgus nodarījumus un amatpersonu ļaunprātīgu datu bāžu izmantošanu.

Šogad konference sevī vieno 160 aroda profesionāļus no 60 dažādām pretkorupcijas iestādēm un organizācijām, pārstāvot 48 valstis.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā šādu konferenci Latvijā organizēja KNAB. Tās  laikā tika parakstīti divi nozīmīgi saprašanās memorandi. Viens no tiem starp KNAB un Eiropas investīciju banku (The European Investment Bank) par daudzpusīgu informācijas apmaiņu un datu aizsardzību operatīvā darba veikšanai. Otrs memorands − starp KNAB un Ukrainas nacionālo pretkorupcijas biroju, lai izveidotu pamatu plašākai sadarbībai, veicinot korupcijas atklāšanas, novēršanas un apkarošanas efektivitāti.

Informācija par Eiropas partneri cīņai pret korupciju (EPAC) un Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju (EACN) pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties