16. Novembris 2017 14:47
Jaunumi
Saeima konceptuāli atbalsta likuma grozījumus, lai mazinātu risku bērniem ciest no vardarbības

Saeima ceturtdien, 16. novembrī, konceptuāli atbalstīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sagatavotos grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz mazināt risku bērniem ciest no emocionālās vai fiziskās vardarbības.

Komisijas piedāvātie grozījumi paredz, ka persona, kura ir administratīvi sodīta ar naudas sodu par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, trīs gadus no dienas, kad stājies spēkā un kļuvis nepārsūdzams kompetentas institūcijas pieņemtais lēmums vai tiesas spriedums, nedrīkstēs strādāt, veikt brīvprātīgo darbu, kā arī sniegt pakalpojumus bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citās iestādēs, kurās uzturas bērni. Tāpat sodītā persona trīs gadus nedrīkstēs strādāt pasākumos, kuros piedalās bērni.

Bērnu tiesību aizsardzības likumā plānots noteikt, ka gadījumos, kad kā administratīvais sods par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu būs piemērots brīdinājums, iestādes vadītājam, darba devējam vai pasākuma organizatoram būs pienākums izvērtēt, vai persona neapdraud bērna drošību, veselību vai dzīvību.

Likumprojekta mērķis ir mazināt emocionālās vai fiziskās vardarbības pret bērniem atkārtošanās risku, tādējādi nodrošinot bērniem tiesības uz labvēlīgu sociālo vidi un veicinot pilnvērtīgu fizisko un intelektuālo attīstību.

Līdz ar likuma grozījumiem paredzēts veikt izmaiņas arī Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai būtiski palielinātu sankcijas par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu.

Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā izstrādāti sadarbībā ar Labklājības ministriju, Tieslietu ministriju, Tiesībsarga biroju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties