15. Novembris 2017 16:34
Jaunumi
Pirmo reizi tiek izdota monogrāfija par Latvijas valstisko nepārtrauktību

Trešdien, 15. novembrī, Latvijas Universitātes (turpmāk – LU) Mazajā Aulā notika monogrāfijas “Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā” atvēršanas pasākums. Pasākumā tika prezentēta plaša starpdisciplināra pētījuma rezultātā tapusi kolektīva monogrāfija par Latvijas valstisko nepārtrauktību (kontinuitāti).

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesora Tālava Jundža zinātniskā vadībā, šajā monogrāfijā apskatīta starptautiskajās tiesībās un valsts tiesībās pazīstamā nepārtrauktības doktrīna un pamatota tās piemērojamība Baltijas valstu vēstures kontekstā.

Monogrāfijas autori – divpadsmit Latvijā zināmi juristi un vēsturnieki – no tiesību teorijas, politikas zinātnes un vēstures viedokļa analizējuši faktus un liecības, kas pierāda 1918. gadā dibinātās Latvijas valsts juridisko turpinātību un nepārtrauktību arī padomju un nacistiskās okupācijas apstākļos, kā arī pēc Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas. Monogrāfijā secināts un zinātniski pamatots, ka Latvijas valstiskās nepārtrauktības jautājumi nav tikai teorētiski, bet tiem joprojām ir praktiska nozīme Latvijas starptautiskajās attiecībās un okupācijas seku pārvarēšanā.

Monogrāfijas autoru vidū ir arī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, kā arī Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš un Artūrs Kučs.

Monogrāfijas “Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā” izdevējs ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centrs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties