15. Novembris 2017 16:32
Jaunumi
Pēc tiesībsarga iniciatīvas Satversmes tiesa ierosina lietu „Par nekustamā īpašuma nodokli Rīgā”

Pēc tiesībsarga iniciatīvas Satversmes tiesā ierosināta lieta par Rīgas domes saistošo noteikumu normu, kas nosaka nekustamā īpašuma nodokļa likmi gadījumos, ja īpašumā deklarēta persona ar citas Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsonību.

Tiesībsargs veica padziļinātu izpēti, konstatēja, ka pašvaldības saistošajos noteikumos iekļautā norma par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Rīgā ir diskriminējoša. Tiesībsargs aicināja Rīgas domi līdz septembra beigām labot saistošos noteikumus, tomēr domes rīcība nesekoja.

Tiesībsargs: “Pašvaldība nav tiesīga ignorēt vispārējos tiesību principus un Satversmē nostiprinātās vērtības. Diemžēl Rīgas dome pat pēc konstatētā nav centusies situāciju labot, tāpēc vērsos Satversmes tiesā.”

Tiesībsargs jau iepriekš informēja par šo situāciju, norādot, ka ir saprotama pašvaldības vēlme pēc iespējas palielināt pašvaldības ienākumus, tomēr pašvaldībai, rodot jaunus un inovatīvus risinājumus, rūpīgi jāvērtē, vai ar šādu risinājumu netiek nepamatoti aizskartas kādas iedzīvotāju grupas tiesības un intereses.

Tiesībsarga pieteikumu Satversmes tiesai

Tiesībsargs: Rīgas dome diskriminē eiropiešus un nosaka nepamatotus ierobežojumus

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties