1. Novembris 2017 09:28
Jaunumi
Valsts prezidents: uzlabojumiem tiesu sistēmā jāturpinās, darāmā ir ļoti daudz

“Ir jāatrod iespējas būtiski uzlabot tiesu sistēmas efektivitāti. Darāmā vēl ir ļoti daudz. Ikvienam tiesnesim un visai tiesu sistēmai mērķtiecīgi jāstrādā valsts un sabiedrības interesēs,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien, 30. oktobrī, Rīgas pilī tiekoties ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču 

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Latvijas tiesu sistēmas izdevumi attiecībā pret IKP ir augstāki nekā vidēji 28 Eiropas Savienības dalībvalstīs. “Ar šādu finansējuma apjomu ir jāspēj izdarīt vairāk, lai pārskatāmā nākotnē panāktu būtiskus uzlabojumus un turpinātu nostiprināt tiesu sistēmu. Tas attiecas gan uz lietu izskatīšanas termiņu un grozīto un atcelto spriedumu skaita samazināšanu, gan uz tiesu atvērtību sabiedrībai, plašāk skaidrojot pieņemtos lēmumus,” teica Raimonds Vējonis. 

Valsts prezidents arī uzsvēra, ka par tiesnešiem ir jāstrādā labākajiem Latvijas juristiem.  Valstij ir jānodrošina tiesnešu un tiesu darbinieku atalgojuma atbilstība amata atbildībai un augstajām profesionalitātes prasībām. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties