10. Oktobris 2017 14:08
Jaunumi
Jauna grāmata: No krimināltiesību normu interpretācijas līdz kvantu kriminoloģijai
Santa Sāmīte, Latvijas Vēstnesis

„Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā klajā nākusi Jāņa Baumaņa monogrāfija „No krimināltiesību normu interpretācijas līdz kvantu kriminoloģijai”.

Monogrāfijā ietvertos rakstus vieno to piesaiste krimināltiesībām. Apkopojot krimināltiesisko institūtu interpretācijas dažādos variantus, grāmatas autors aplūko noziedzīgu nodarījumu, tā sastāva objektīvās un subjektīvās pazīmes un krimināltiesisko piespiedu līdzekļu problemātiku. Viņš iedziļinājies ne vien kriminoloģijā, bet arī psiholoģijā, filoloģijā, daiļliteratūrā un teoloģijā. Darba filozofiskais aspekts orientēts uz kriminālatbildības jēgas meklējumiem.

Autors lasītājiem vispirms piedāvā iespēju iepazīt krimināltiesību normu interpretācijas un noziedzīga nodarījuma vispārīgo raksturojumu, tad analizē noziedzīga nodarījuma objektīvās un subjektīvās pazīmes un, visbeidzot, atklāj krimināltiesisko piespiedu līdzekļu politikas, zinātnes un prakses attīstību.

Noziedzīga nodarījuma subjektīvo pazīmju kontekstā minētos aspektus J. Baumanis piedāvā dēvēt par kvantu kriminoloģiskajiem aspektiem. Kriminoloģijas kontekstā jēdziens „kvants” simbolizē temata dziļumu un detalizētības augsto pakāpi, grāmatas ievadā skaidro autors. Kvanta jēdziena izmantošana ļāvusi viņam tēlaini aprakstīt dažus krimināltiesiskus institūtus, kas pētījumiem piešķir unikalitāti.

Grāmata ir nozīmīgs krimināltiesisko atziņu avots, kas noderēs gan praktiķiem, gan teorētiķiem. Tajā paustās atziņas var izmantot tiklab likumdošanas procesā un tiesu praksē, kā arī izglītībā, priekšvārdā uzsver Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Kur iegādāties?

      E-grāmatnīcā „Latvijas Vēstneša” apgādā iznākušās grāmatas var iegādāties vislētāk – par izdevēja cenām. Grāmatu katalogs, karstās cenas, piegādes iespējas.

Lasītāju serviss

  • T.: 80006000; 67311161
  • E-pasts: gramatas@lv.lv
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties