10. Oktobris 2017 09:11
Jaunumi
Uzņēmumu reģistrs pievienojas kustībai #Atkrāpies!

Latvijā jau vairāk nekā 30 valsts un pašvaldības iestādes, kā arī vairāki komersanti iesaistījušies pretkrāpšanas kustībā #Atkrāpies!, lai sadarbotos krāpšanas apkarošanas un sabiedrības izglītošanas jautājumos.

Pretkrāpšanas kustība apvieno organizācijas, kurām rūp godīgums Latvijā un kuras ir gatavas sadoties rokās, lai par to cīnītos un šajā cīņā iesaistītu visu Latvijas sabiedrību. Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere norāda: “Uzņēmumu reģistrs atbalsta godprātīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijā un aicina ikvienu esošo un jauno uzņēmēju savā darbībā un attieksmē pieņemt vērtības, par kurām iestājas pretkrāpšanas kustība – ilgstspējība, vienotība, atvērta komunikācija, uzdrīkstēšanās un atbildība”. Uzņēmumu reģistrs aicina sabiedrību kļūt modrākai un  izvērtēt riskus, kas apdraud uzņēmējdarbības attīstību, situācijās, kad pastāv krāpšanas riski un notiek nelikumīgas darbības, ziņot tiesībsargājošajām iestādēm.

Atgādinām, ka par pretkrāpšanas kustības dalībnieku var kļūt ikviena privātpersona, uzņēmums, organizācija, tirgotājs, darbinieks, projektu realizētājs vai ikviens cits darbības veicējs, kas apņemas nepieļaut, nestāvēt malā, redzot krāpnieciskas aktivitātes, kā arī pats savās darbībās ir godprātīgs.

Īpaši uzņēmēji tiek aicināti izvietot savu uzņēmumu un tirdzniecības vietu skatlogos vai uz ieejas durvīm uzlīmes, kas simbolizē atbalstu kustībai. Uzlīmes turpmāk būs iespējams saņemt arī Uzņēmumu reģistra klientu informācijas centros.

Vairāk informācijas par kustību #Atkrāpies! Pieejama šeit: http://atkrapies.lv/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties