3. Oktobris 2017 16:44
Jaunumi
Patentu iestāžu ekspertu 7. sanāksme papildu aizsardzības sertifikātu jautājumos
No Patentu valdes arhīva

25. un 26. septembrī Rīgā notika Eiropas valstu patentu iestāžu ekspertu 7. sanāksme papildu aizsardzības sertifikātu jautājumos. Šādas sanāksmes ik gadu rīko kāda no Eiropas valstu patentu iestādēm. Sanāksmē piedalījās 60 dalībnieku, kuru vidū bija arī Maksa Planka institūta pētnieki, kuri veic pētījumu par sertifkātu piešķiršanas juridiskajiem aspektiem, kā arī vairāki farmācijas rūpniecības pārstāvji.

Šajās sanāksmēs eksperti iztirzā sarežģītākos aktuālos problēmgadījumus, iepazīstina dalībniekus ar sanāksmju starplaikā veikto elektronisko “miniaptauju” rezultātiem. Šādas miniaptaujas parasti ierosina kādas valsts eksperti, izsūtot attiecīgo jautājumu pa e-pastu, bet pārējie sniedz savas atbildes. Aptaujas ierosinātājs parasti apkopo saņemtās atbildes un izveido pārskatāmu kopsavilkumu, par kuru sanāksmes laikā notiek arī diskusija. Šajā sanāksmē tika apkopoti rezultāti miniaptaujām par zāļu tirdzniecības atļaujas relevanto datumu, kurš jāņem vērā sertifkāta ilguma aprēķinā, ja tirdzniecības atļauja ir nacionālajā procedūrā iegūtā atļauja, par procedūras atlikšanas iespēju, ja noris iebilduma procedūra pret pamatpatentu Eiropas patentu iestādē, kā arī Šveices patentu iestādes pārstāve iepazīstināja ar jaunākajām normatīvo aktu izmaiņām, kas attiecas uz sertifikātu pediatrisko pagarinājumu piešķiršanu.

Sanāksmē notika diskusija par vairāku Eiropas Savienības Tiesas prejudiciālo nolēmumu interpretāciju un piemērošanu dažādos gadījumos, kā arī jau pastāvīgo šādu sanāksmju tēmu – kas ir ar pamatpatentu aizsargātais produkts.

Rūpniecības pārstāvji iepazīstināja ar savām problēmām, kas rodas no šo nolēmumu piemērošanas dažādās valstīs. Viņi arī izteica viedokli par Eiropas Komisijas iecerēto šīs jomas reformu un pasūtītajiem pētījumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties