11. Septembris 2017 09:35
Jaunumi
Satversmes tiesas tiesneši apmeklē Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences IV kongresu Viļņā
2

No 11.septembra līdz 14. septembrim Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš un Aldis Laviņš, kā arī Satversmes tiesas priekšsēdētājas padomniece Laila Jurcēna apmeklēs Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences (Konference) IV kongresu Viļņā, Lietuvā. Konferences laikā Satversmes tiesas tiesnešiem plānota arī oficiāla tikšanās ar Latvijas vēstnieku Lietuvā Einaru Semani.

Šī gada kongresa tēma ir "Tiesiskums un konstitucionālā tiesvedība modernajā pasaulē” (The Rule of Law and Constitutional Justice in the Modern World). Kongresa laikā dalībnieki minēto tēmu apspriedīs, vērtējot to no dažādiem skatpunktiem. Tiks analizēts dažādu valstu atšķirīgais skatījums uz tiesiskuma jēdzienu un saturu, kā arī vērtēti prognozējamie tiesiskuma un konstitucionālās tiesvedības izaicinājumi tuvākajā nākotnē. Konferences dalībnieki aplūkos tiesiskumu no valsts, likumu un indivīda perspektīvas, turklāt kongresā tiks apspriesti arī vairāki ar konstitucionālo tiesu neatkarību saistīti jautājumi.

Kongresa tēmas ietvaros katra valsts ir sagatavojusi nacionālo ziņojumu, kurā sniegtas atbildes uz dažādiem ar kongresa tēmu saistītiem jautājumiem atbilstoši valstī esošajai praksei.

Kongress apvieno ne tikai Konferences dalībvalstu pārstāvjus, bet arī citus aicinātus dalībniekus no Eiropas Cilvēktiesību tiesas, Eiropas Padomes komisijas "Demokrātija caur tiesībām” (Venēcijas komisija), kā arī citām institūcijām.

Par Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferenci

Konference nodibināta 2011. gadā, un tā apvieno 110 konstitucionālās justīcijas institūcijas no Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas, Austrālijas, Āzijas un Eiropas. Pasaules konference ir visaugstākā līmeņa konference konstitucionālās justīcijas jomā. Tās mērķis ir sekmēt konstitucionālo tiesiskumu un globāla mēroga tiesu dialogu, kurā iesaistās konstitucionālo tiesu tiesneši, kas ir izšķirošs demokrātijas, cilvēktiesību aizsardzības un tiesiskuma elements. Satversmes tiesa šajā Konferencē darbojas kopš 2011. gada.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
hmm
12. Septembris 2017 / 08:46
0
ATBILDĒT
avots :)
Redakcija > hmm
12. Septembris 2017 / 12:06
0
ATBILDĒT
Jā, paldies!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties