7. Septembris 2017 14:40
Jaunumi
Tieslietu padome apspriedīs Valsts kontroles ziņojumu un diskutēs par grozījumiem likumā "Par tiesu varu"

Pirmdien, 11. septembrī, Tieslietu padome apspriedīs Valsts kontroles revīzijas ziņojumu “Vai tiesu iekārtas attīstības pasākumi ir veicinājuši tiesu darbības efektivitāti?” Valsts kontrole vērtēja, vai Tieslietu ministrijas īstenotie pasākumi tiesu sistēmas darbības efektivitātes paaugstināšanai 2009.-2015. gadā ir bijuši veiksmīgi un Latvijas tiesu sistēmā pastāvošās problēmas ir novērstas.

Saskaņā ar Tieslietu ministrijas izvērtējumu ir izdevies izpildīt 87,5 % no plānotā, taču rezultatīvie rādītāji sasniegti vien 47 % apmērā. Būtiskākās jomas, kurās Valsts kontroles ieskatā progresam būtu jābūt lielākam, ir tiesvedības ilguma un tiesnešu noslodzes rādītāji, cilvēkresursu efektīva plānošana un attīstība.

Pēc Saeimas Juridiskās komisijas aicinājuma Tieslietu padome vēlreiz skatīs plānotos grozījumus likumā “Par tiesu varu”, jo pirms likumprojekta trešā lasījuma iesniegti jauni priekšlikumi, kurus nepieciešams pārrunāt Tieslietu padomē.

Tieslietu padome arī uzklausīs Tiesu administrācijas informāciju par Eiropas Savienības projekta “Justīcija attīstībai” gaitu, darba kārtībā ar citi jautājumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties