10. Augusts 2017 12:20
Jaunumi
Atzinīgi novērtē Tiesu administrācijas darbu tieslietu sistēmas modernizēšanā
Trešdien, 9.augustā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs darba vizītē apmeklēja Tiesu administrāciju, lai iepazītos ar iestādes darbu un plānotajām novitātēm e-pakalpojumu un Tiesu iestāžu informācijas sistēmas uzlabošanā.
Tieslietu ministrija

Trešdien, 9.augustā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs darba vizītē apmeklēja Tiesu administrāciju, lai iepazītos ar iestādes darbu un plānotajām novitātēm e-pakalpojumu un Tiesu iestāžu informācijas sistēmas uzlabošanā.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsver: “Esmu gandarīts par iestādes īstenotajām inovācijām, veicinot Tieslietu sistēmas e-pakalpojumu pieejamību sabiedrībai, un īpašu pateicību vēlos paust galvenajiem attīstības virzītājiem – Latvijas uzņēmēju organizācijām - Ārvalstu investoru padomei Latvijā, Latvijas Komercbanku asociācijai, Latvijas Darba devēju konfederācijai un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai”.

Tiesu administrācijas direktors Edvīnu Balševics vizītes laikā iepazīstināja ar  tiesu e-pakalpojumiem, kas izvietoti vietnē www.manas.tiesas.lv.  Tika prezentēts arī projekts, kura ietvaros plānots pilnībā pāriet uz elektronisku lietu, e-tiesnesi, blokķēžu datubāzes izmantošanu, robotizāciju un lielapjoma datu apstrādi procesu analīzei.

“Brīdī, kad arvien vairāk analizē katru darbību, ko veic tiesās, kad ir nepieciešams izsekot un pamatot katra eiro izdošanu tiesiskuma nodrošināšanai, kļūs nepieciešama jauna un efektīva pieeja tiesiskuma nodrošināšanai. Ir jāizmanto pieejamie datu resursi un iespējas, kuras sniedz jaunās digitālās tehnoloģijas. Lēmumiem, kurus pieņem attiecībā uz tieslietu sistēmu, ir jābūt pamatotiem ar datiem, procesus ir jācenšas automatizēt un gadiem uzkrātā informācija ir jāizmanto jaunu un efektīvu pakalpojumu, arī mākslīgā intelekta attīstīšanai. Inovāciju mērķis ir attīstīt valsts iestāžu kompetences atbilstoši nākotnes vajadzībām, veicinot sadarbību, efektivitāti un izcilību, kas nodrošinās sabiedrības pieejamību tiesu e-pakalpojumiem un netiešā veidā pozitīvi ietekmēs arī uzņēmējdarbības vides sakārtošanu,” atzīst E. Balševics.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties