7. Augusts 2017 15:08
Studenta Vārds
LU Juridiskā fakultāte turpina uzņemšanu brīvajās studiju vietās
1

No šā gada 22. līdz 25. augustam turpināsies uzņemšana brīvajās studiju vietās Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes realizētajās bakalaura un profesionālā maģistra studiju programmās. Pieejamas tikai maksas studiju vietas, bet, izvēloties pilna laika klātienes formu, pēc gada noris rotācija ar iespēju iegūt valsts budžeta finansējumu studijām.

Bakalaura studiju programma "Tiesību zinātne" ir pirmais solis ceļā uz jurista izglītības un kvalifikācijas iegūšanu, sniedzot pamatzināšanas un kompetences tiesībās. Studijas noris augsti kvalificētu mācībspēku vadībā, starp kuriem ir tiesneši, zvērināti advokāti un notāri, valsts institūciju vadītāji un citi nozares profesionāļi. Lai arī šī ir akadēmiska studiju programma, praktiskās iemaņas tiek iegūtas, izmantojot tādas metodes kā kāzusu jeb juridisku problēmsituāciju risināšanu, tiesas procesa izspēles u.c.

Bakalaura līmenī vēl pieejamas maksas studiju vietas studijām darba dienās, darba dienu vakaros, kā arī neklātienē - sestdienās. Izvēloties pilna laika studiju formu, pirmā studiju gada noslēgumā noris rotācija, pēc kuras studenti ar augstākajām sekmēm iegūst valsts budžeta finansējumu.

Reģistrējoties jāuzrāda šādi dokumenti: pase vai ID karte; vidējo izglītību apliecinošs dokuments un tā pielikums (sekmju izraksts); centralizēto eksāmenu sertifikāti. Papildus jāiesniedz šo dokumentu kopijas. Ja kādos no uzrādītajiem dokumentiem ir atšķirīgs personas vārds/uzvārds, jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina tā maiņu.

Profesionālā maģistra studiju programma "Tiesību zinātne" paredzēta augstākā līmeņa profesionālu tiesību speciālistu sagatavošanai. Programma piedāvā plašu izvēles kursu klāstu gan latviešu, gan arī angļu valodā, savukārt profesionālo iemaņu pilnveidei studējošie var līdzdarboties fakultātes Juridiskās prakses un palīdzības centrā, lai absolventu un docētāju vadībā sniegtu konsultācijas centra klientiem. Saskaņā ar valsts noteiktajiem standartiem​, programmā iekļautas četru veidu studiju prakses. 

Brīvas maksas studiju vietas pieejamas pilna laika klātienē - vakara grupā. Noslēdzot pirmo studiju gadu, noris rotācija, pēc kuras studenti ar augstākajām sekmēm iegūst valsts budžeta finansējumu.

Reģistrējoties jāuzrāda šādi dokumenti: pase vai ID karte; iepriekšējo izglītību apliecinošs dokuments un tā pielikums (ja tāds pastāv). Papildus jāiesniedz šo dokumentu kopijas. Ja kādos no uzrādītajiem dokumentiem ir atšķirīgs personas vārds/uzvārds, jāuzrāda arī dokuments, kas apliecina tā maiņu.

Kā noris papilduzņemšana:
Papilduzņemšana noris vienlaikus ar reģistrēšanos studijām - studiju līguma noslēgšanu. Interesentam jāierodas Raiņa bulvārī 19 un 125. kabinetā, 1. stāvā un jāveic reģistrācijas maksa 30.00 EUR apmērā. Maksājumu var veikt arī bankā, pēc tam līdzi ņemot apstiprinātu maksājuma uzdevumu. Jāizmanto šie rekvizīti un kā maksājuma mērķis jānorāda "reģistrācijas maksa studijām". 257. kabinetā, 2. stāvā 22. vai 25. augustā plkst. 10.00 - 12.00 vai arī 23. vai 24. augustā plkst. 14.00 - 17.00 jāuzrāda maksājuma kvīts un jāuzrāda personu un iepriekš iegūto izgltītību apliecinoši dokumenti.

Jautājumiem un saziņai:
E-pasts: juridiska.fakultate@lu.lv 
Tālrunis: 67034560

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Kabacis
16. Augusts 2017 / 23:29
0
ATBILDĒT
Visi, kas gatavi maksāt, laipni lūgti mācīties!

Diemžēl, augstākās izglītības pārmērīgā komercializācija mūs ir novedusi pie tā, ka jurista profesijai tirgū ir ļoti maza vērtība. Piemēram man ar maģistra grādu un četru gadu darba stāžu jurista profesijā ''uz rokas'' sanāk ap 700 eiro mēnesī. Vai tādas algas dēļ ir vērts piecus gadus mācīties universitātē un vēl par to maksāt no savas kabatas???

Vēl tagad nožēloju, ka neklausīju vecākiem un neaizgāju uz profesionālo tehnikumu. Būtu tagad elektriķis vai inženieris. Gan pelnītu vairāk, gan darbs bez uztraukumiem, un turklāt vēl cilvēkiem vajadzīgs. Bet, ja grib pelnīt ''lielo piķi'', atliekt tikai pieteikties peļņā uz ārzemēm, kur kvalificēto darba spēku gaida atplēstām rokām....

a ko tu darīsi ar jurista diplomu? Sēdēsi kādā Rīgas birojā par 700 eiro mēnesī trīcot un drebot, ka tikai priekšnieks nesamazina štatu, jo tik labi atalgoti darbi jurista profesijā apkārt nemētājas...
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties