3. Augusts 2017 15:49
Jaunumi
“Turības” vasaras skolas studenti apmeklē Augstāko tiesu
No AT arhīva

2. augustā Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane tikās ar augstskolas “Turība” vasaras skolas studentiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Ārvalstu studenti ir ieradušies Latvijā, lai divas nedēļas Biznesa augstskolā “Turība” piedalītos Mediācijas vasaras skolā – intensīvās mācībās par mediāciju. Studenti bija izrādījuši interesi par Latvijas Augstāko tiesu, kā arī apmeklēs Saeimu un ieslodzījuma iestādes.

Tikšanās laikā Anita Zikmane viesiem stāstīja par Latvijas tiesu sistēmas struktūru, sniedzot detalizētāku informāciju par Augstāko tiesu, tās darbību, departamentu darbu. Augstākās tiesas pārstāve iepazīstināja arī ar tiesas darbības stratēģiju, tiesu informācijas sistēmu, zinātniski analītiskās nodaļas darbu un citām aktuālām tēmām.

Studenti izrādīja interesi par Augstāko tiesu, uzdodot interesējošos jautājumus gan saistībā ar tiesnešu iecelšanu amatā, gan ar nolēmumu sistematizāciju datubāzēs un to anonimizēšanu. Viesi arī apskatīja tiesas telpas, tiesas muzeju un tā krājumu, iepazīstot tiesas vēsturi un attīstību. Tika apmeklēta tiesas Lielā zāle, vēsturiskā skulptūra “Taisnība”, kā arī agrākā Senāta zāle.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties