20. Jūlijs 2017 13:25
Jaunumi
Tieslietu ministrs un LKA vadība apspriež turpmāko sadarbību komercvides attīstībā

Trešdien, 19. jūlijā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tikās ar Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) jauno vadību, lai apspriestu pasākumus komercdarbības tiesiskās vides uzlabošanai un vienotos par prioritātēm turpmākajā sadarbībā.

Galvenā uzmanība tika veltīta uzsāktajām reformām maksātnespējas jomā – jaunajam tiesiskajam regulējumam un tā piemērošanai praksē. Runājot par maksātnespējas procesa administratoru profesijas reformu, abas puses bija vienisprātis, ka šobrīd ir svarīgi turpināt administratoru darbību kontrolējošās institūcijas – Maksātnespējas administrācijas (MNA) – kapacitātes stiprināšanu, lai nodrošinātu visu administratoru eksamināciju un garantētu šī procesa kvalitāti.

Lai īstenotu stingrāku uzraudzību administratoru vērtēšanā, šobrīd ar tieslietu ministra rīkojumu ir izveidota eksaminācijas komisija, kurā darbosies pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Maksātnespējas administrācijas, augstskolu akadēmiskā personāla un Administratoru asociācijas, kā arī Tieslietu padomes noteikts tiesnesis. Komisijas sastāvā ir iekļauts arī pārstāvis no nevalstiskajām organizācijām.

Sarunas laikā tika apspriesta arī MNA pilnvaru paplašināšana tās uzraudzības funkciju veikšanā, piešķirot svarīgu nozīmi MNA izstrādātajiem risku kritērijiem maksātnespējas jomā.

Dz.Rasnačs un LKA vadītāja Sanda Liepiņa apsprieda asociācijas sagatavotos priekšlikumus komercdarbības tiesiskās vides pilnveidošanai, kā arī pārrunāja turpmāko asociācijas sadarbību ar Tieslietu ministriju un tās padotības iestādēm – MNA, Uzņēmumu reģistru, Tiesu administrāciju un Datu valsts inspekciju.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties