6. Jūlijs 2017 10:58
Jaunumi
Uzsākta Tiesu informācijas sistēmas lietotāju apmācība par ECLI funkcionalitāti
Tiesu administrācija sadarbībā ar SIA “Exigen Services Latvia” tiesu darbiniekiem sākusi apmācības, kas ietver gan praktisko, gan teorētisko daļu.
Tiesu administrācija

 Tiesu administrācija jūlijā ir uzsākusi Tiesu informācijas sistēmas lietotāju apmācības, kurās tiesu darbinieki tiks iepazīstināti ar Eiropas judikatūras identifikatora (ECLI) izveidošanas nepieciešamību, izmantošanas iespējām un funkcionalitāti.

2016. gada martā Tiesu administrācija uzsāka projektu, kura ietvaros līdz 2017. gada septembrim plānots Latvijas Tiesu informācijas sistēmā ieviest Eiropas judikatūras identifikatoru, tādējādi nodrošinot standartizētu, unikālu un nepārprotamu tiesu nolēmumu identifikāciju Eiropas līmenī. Eiropas judikatūras identifikators, veicot vienotas meklēšanas darbības un izmantojot vienotu meklēšanas saskarni, ļauj atrast visus nolēmuma minēšanas gadījumus ne tikai valsts, bet arī pārrobežu datu bāzēs, ja konkrētā valsts ir ieviesusi ECLI.

Identifikators ietver prefiksu ECLI un četrus obligātus elementus – Eiropas Savienības dalībvalsts saīsinājuma kodu, tiesas saīsinājumu, nolēmuma pieņemšanas gadu un kārtas numuru. Jaunā nolēmumu indeksācijas kārtība ir atrunāta arī 2017. gada 19. jūnijā apstiprinātajos Tiesu lietvedības organizēšanas noteikumos.

Tiesu administrācija sadarbībā ar SIA “Exigen Services Latvia” tiesu darbiniekiem nodrošinās vienas dienas apmācības, kurās būs gan praktiskā, gan teorētiskā daļa. Apmācības tiek organizētas Tiesu administrācijas realizētā projekta “ECLI ieviešana” ietvaros. Eiropas Komisija finansē 80% jeb 191 962,00 EUR no projekta izmaksām un 20% ir valsts budžeta līdzfinansējums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties