28. Jūnijs 2017 11:17
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele piedalās Eiropas Konstitucionālo tiesu Konferences kongresā
1

Šodien, 28. jūnijā, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un viņas padomniece Laila Jurcēna piedalās Eiropas Konstitucionālo tiesu Konferences XVII kongresā, kas līdz 1. jūlijam norisināsies Batumi, Gruzijā. Ineta Ziemele kongresā uzstāsies ar priekšlasījumu par Satversmes tiesas lomu konstitucionālo principu saglabāšanā un piemērošanā.

Eiropas Konstitucionālo tiesu Konference ir organizācija, kas apvieno pārstāvjus no Eiropas valstu konstitucionālajām tiesām un citām konstitucionālo kontroli īstenojošajām institūcijām. Šī organizācija kļuvusi par visnozīmīgāko Eiropas forumu, kurā tās biedri apmainās ar pieredzi un viedokļiem par konstitucionālo tiesību jautājumiem. Organizācijas mērķis ir stiprināt konstitucionālo tiesu neatkarību, demokrātiju, tiesiskumu un veicināt pamattiesību nodrošināšanu.

Reizi trijos gados Eiropas Konstitucionālo tiesu Konference rīko kongresu par jautājumiem, kas ir aktuāli konstitucionālo tiesu darbā. Šogad kongresu rīko organizācijas prezidējošā tiesa − Gruzijas Konstitucionālā tiesa −, kura kongresa ietvaros arī apkopo organizācijas biedru iesūtītos nacionālos ziņojumus. Šā kongresa nacionālie ziņojumu gatavoti par tēmu “Konstitucionālo tiesu loma konstitucionālo principu piemērošanā”.

Kongress apvieno ne tikai organizācijas pārstāvjus, bet arī citus aicinātus dalībniekus no Eiropas Cilvēktiesību tiesas, Eiropas Padomes komisijas “Demokrātija caur tiesībām” (Venēcijas komisija), kā arī citām institūcijām.

Eiropas Konstitucionālo tiesu Konferences biedru nacionālie ziņojumu par tēmu “Konstitucionālo tiesu loma konstitucionālo principu piemērošanā” pieejami šeit.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
sm.
28. Jūnijs 2017 / 11:44
0
ATBILDĒT
Paldies par linku beigās. Vienmēr noderīgi, ka ne tikai apraksts, bet norāde, kur var iepazīties plašāk. Jācer, ka kādreiz līdzīgi publicēs arī ziņas par nolēmumiem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties