19. Jūnijs 2017 09:45
Jaunumi
Latvijas Universitātē norisinās vērienīga Baltijas studiju konference

No 19. līdz 21. jūnijam Latvijas Universitātē (LU) norisinās 12. Baltijas studiju konference Eiropā (Conference on Baltic studies in Europe) “Baltijas valstīm 99: pagātne, tagadne, nākotne”, kuras 11 tematiskajos blokos iesaistīsies vairāk nekā 250 dalībnieku. Ar LU Juridiskās fakultātes docētāju un partneru dalību ieplānotas arī trīs sekcijas tiesībās.

“Mēs esam ļoti pagodināti, ka varam rīkot šo konferenci, kas Eiropā notiek reizi divos gados. Šāda iespēja kādai no Latvijas augstskolām ir reizi apmēram 15 gados,” skaidro Latvijas Universitātes prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā Jānis Ikstens. “Viena no Latvijas Universitātes prioritātēm pētniecībā ir multidisciplinaritātes veicināšana. Papildus šī konference ir lieliska iespēja veicināt pētnieciskā darba internacionalizāciju, ” uzskata J. Ikstens.

Konferences norises ieplānotas trīs dienu garumā. 19. jūnijā plkst. 16.00 to ievadīs plenārsēde, kuru atklās LU rektors Indriķis Muižnieks, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, bet priekšlasījumu par konferences virstēmu sniegs politoloģe, starptautisko tiesību un diplomātijas eksperte Vita Matīsa.

Konferences turpmākajās dienās līdzās aktualitātēm tādās sociālo un humanitāro zinātņu nozarēs kā literatūra, vēsture, socioloģija, politoloģija, komunikācija, antropoloģija, ekonomika, muzikoloģija, demogrāfija tiks iztirzāti arī jautājumi tiesībās. LU Juridiskās fakultātes docētāji vadīs un piedalīsies trīs sekcijās par Baltijas valstu tiesību sistēmu transformāciju un nākotnes izaicinājumiem privātajās un publiskajās tiesībās.

Sekciju darbā iesaistīsies LU Juridiskās fakultātes dekāne, asociētā profesore Anita Rodiņa un mācībspēki Jānis Rozenfelds, Kaspars Balodis, Vadims Mantrovs, Artūrs Kučs, Jānis Neimanis, Jānis Maizītis, Kristofs Šēve (Christoph Schewe) un doktorante, zvērināta advokāte Jūlija Jerņeva. Līdzās pašmāju tiesībzinātniekiem referēs arī LU partneru pārstāvji no Tartu Universitātes Igaunijā (Tartu Ülikool), Režovas Universitātes Polijā (Uniwersytet Rzeszowski), Milkina Universitātes ASV (Millkin University) un Broka Universitātes Kanādā (Brock University).

12. Baltijas studiju konferences Eiropā ievirze ir refleksija par Baltijas valstu pagātni, tagadni un nākotni 99 gadus pēc to neatkarības pasludināšanas. Konference aicina diskutēt par Baltijas valstu pastāvēšanas laika sasniegumiem – cīņu par neatkarību, kara izpostītās ekonomikas atjaunošanu, plaukstošo kultūras dzīvi un straujo “atgriešanos Eiropā”, un tumšākajiem brīžiem to vēsturē, kā piemēram, divu pasaules karu un okupācijas izraisīto iedzīvotāju dislokāciju, kā arī par aktualitātēm mūsdienās  – ekonomikas attīstību, sociālo nevienlīdzību un pieaugošo vilšanos politiskajā dzīvē.

Papildu informācija

Baltijas studiju konference ir pasaulē lielākais akadēmiskais forums, kurā tiekas pētnieki no visas pasaules, kuri nodarbojas ar Baltijas reģiona izpēti, vai pēta kādu no Baltijas valstīm. Šis ir gan akadēmiski augstvērtīgs zinātnisks forums, gan arī vērtīga tīklošanās iespēja, kur vienuviet satikt reģiona pētniekus, veidot kontaktus, jaunas sadarbības formas un sadarbības projektus.

Vairāk informācijas un konferences programma pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties