6. Jūnijs 2017 13:15
Jaunumi
CEPEJ izceļ Latvijas tiesu administrācijas ieviestās inovācijas

Eiropas Padomes Tieslietu sistēmu efektivitātes komisijas (CEPEJ) Inovāciju centra mājaslapā publicēti četri labās prakses piemēri no Latvijas Tiesu administrācijas ieviestajām inovācijām.

Lai izceltu inovatīvu praksi CEPEJ inovāciju centrā minēti tādi Tiesu administrācijas ieviestie projekti:

  • Audioprotokolu marķēšanas sistēma TIX

TIX ir tiesas sēžu audio protokolēšanas risinājums, kas ļauj ērti sagatavot pārskatāmus, interaktīvus PDF formāta tiesas sēžu protokolus ar sasaistītiem teksta un audio datiem.

  • Izpildu lietu reģistrs

Izpildu lietu reģistrs (ILR) ir valsts informācijas sistēma, kas paredzēta zvērinātu tiesu izpildītāju likumā noteikto amata darbību veikšanai. Tas sāka darboties jau 2012. gada sākumā un šo gadu laikā veicot ILR attīstību ir ieviestas daudz jaunas funkcionalitātes, kas atvieglo zvērinātu tiesu izpildītāju ikdienas darbu.

ILR nodrošina izpildu lietu datu vienotu elektronisku reģistrēšanu, apstrādi, glabāšanu, pārraidīšanu un pieejamību, lai operatīvi kontrolētu izpildu lietu virzību procesa gaitā, kā arī efektīvi apmainītos ar nepieciešamo informāciju starp zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

  • Elektronisko izsoļu vietne

Elektroniskā izsoļu vietne (vietne), nodrošina zvērinātiem tiesu izpildītājiem iespēju izvietot nekustamā īpašuma izsoļu sludinājumus, veikt personas atbilstības dalībai izsolē pārbaudi un to autorizāciju, noturēt izsoli, veikt paziņojumu nosūtīšanu izsoles dalībniekiem, kā arī citas ar izsoles organizēšanu un norisi saistītas darbības. Savukārt, no 2016. gada 1. janvāra vietne nodrošina iespēju maksātnespējas procesa administratoriem izvietot nekustamo īpašumu izsoļu sludinājums, un  no 2016.gada decembra arī lietu kopības izsoles, kuru sastāvā ir nekustamais īpašums un kustamā manta.

E-pakalpojumu portāls pieejams no 2016. gada janvāra. Portālā lietotājiem ērtā, pārskatāmā veidā vienkopus pieejami tiesu sniegtie e-pakalpojumi, kā arī pielāgota portāla  un e-pakalpojumu lietošana planšetdatoros un mobilajās ierīcēs.

CEPEJ Inovāciju centrs ir platforma labas prakses apmaiņai starp Eiropas savienības dalībvalstīm un tās galvenais mērķis izcelt inovatīvu praksi, kas var kalpot par paraugu, ko piemērot citās Eiropas valstīs, veicinot efektivitātes paaugstināšanu, kvalitāti un neatkarīgu tiesu sistēmu.

Tiesu administrācija ir tieslietu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas organizē un nodrošina rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu administratīvo darbu (veic personāllietvedību tiesās un zemesgrāmatu nodaļās, plāno tiesu un zemesgrāmatu nodaļu budžetu un rīkojas ar piešķirtajiem finanšu līdzekļiem, nodrošina tiesas un zemesgrāmatu nodaļas ar materiāltehniskajiem līdzekļiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūru, uztur un administrē zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedības sistēmu Izpildu lietu reģistru un tā moduli elektronisko izsoļu vietni).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties