31. Maijs 2017 15:16
Jaunumi
KNAB priekšnieka amata konkursā uzvar Jēkabs Straume

Trešdien, 31. maijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa komisija pēc pārrunām ar abiem pretendentiem vienbalsīgi lēma Ministru prezidentam Mārim Kučinskim ieteikt Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) pārvaldes priekšnieka Jēkaba Straumes kandidatūru apstiprināšanai valdības sēdē.

J. Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis MIDD, no tiem 10 gadus - pārvaldes priekšnieka amatā; pirms tam strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā. Pildot dienesta pienākumus, J. Straume piedalījies starptautiskās misijās, kā arī pārstāvējis Latviju un MIDD Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) institūcijās. J. Straume ir absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot profesionālo maģistra grādu un jurista kvalifikāciju.

Otrajā konkursa kārtā komisija padziļināti izvērtēja pretendentu kvalifikāciju, amatam nepieciešamo pieredzi un zināšanas, kā arī uzklausīja pretendentu redzējumu par KNAB  biroja darbības prioritātēm un attīstību. Pirmajā kārtā komisija vērtēja pretendentu iesniegtos dokumentus un to atbilstību KNAB likumā noteiktajām obligātajām prasībām.

Par J. Straumes apstiprināšanu amatā vēl jālemj valdībai un Saeimai.

KNAB priekšnieka amata pretendentu atlases komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisijas sastāvā ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis un Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets. Ar padomdevēja tiesībām atlases procesā piedalās trīs KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji - Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, Latvijas Juristu apvienības pārstāve Kitija Bite un Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības pārstāvis Aldis Alliks.

Komisija vērtēšanu veica saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par KNAB priekšnieka amata pretendentu pieteikšanās nosacījumiem un kārtību, kā arī pretendentu atlases un vērtēšanas kārtību.

Jau vēstīts, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteicās 9 pretendenti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties