17. Maijs 2017 09:48
Jaunumi
Satversmes tiesu oficiālā vizītē apmeklē Uzbekistānas Senāta priekšsēdētājs

Otrdien, 16. maijā, Satversmes tiesu oficiālās vizītes Latvijā ietvaros apmeklēja Uzbekistānas Republikas parlamenta Olij Mažlis Senāta priekšsēdētājs Nigmatilla Juldaševs (Nigmatilla Yuldashev) un viņa vadītā delegācija. Satversmes tiesā delegāciju uzņēma Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, Satversmes tiesas tiesneši Aldis Laviņš un Artūrs Kučs, kā arī Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītāja Alla Spale.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele delegācijas pārstāvjus iepazīstināja ar konstitucionālās kontroles modeli Latvijā un Satversmes tiesas kompetenci. Tāpat viņa vērsa uzmanību uz Satversmes tiesas spriedumu saistošo raksturu un to izpildi.

Uzbekistānas Senāta priekšsēdētājs Nigmatilla Juldaševs Satversmes tiesas pārstāvjiem sniedza ieskatu par Uzbekistānas Republikas konstitucionālo iekārtu un šobrīd valstī veicamajām reformām.  Tika sniegta informācija par Uzbekistānas Konstitucionālās tiesas funkcijām un tās darbības virzieniem.

Tikšanās noslēgumā Uzbekistānas delegācija aicināja Satversmes tiesu abu valstu sadarbības ietvaros sniegt atbalstu Uzbekistānas Konstitucionālās tiesas tiesnešiem un darbiniekiem, daloties savā pieredzē konstitucionālās tiesvedības jautājumos.

Uzbekistānas Senāta priekšsēdētāju  Nigmatillu Juldaševu vizītē Satversmes tiesā pavadīja Uzbekistānas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Afzals Artikovs, Uzbekistānas Republikas parlamenta Administrācijas Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājs Rustams Gijasovs un Uzbekistānas Republikas vēstniecības Latvijā trešais sekretārs Žasurbeks Saidahmedovs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties