27. Aprīlis 2017 11:27
Jaunumi
Tieslietu ministrs pieņem zvērināta notāra palīga svinīgo solījumu

Ceturtdien, 27. aprīlī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pieņēma zvērināta notāra palīga Kaspara Gerharda svinīgo solījumu.

Pēc svinīgā solījuma nodošanas tieslietu ministrs apstiprināja Kasparu Gerhardu par zvērinātas notāres Agras Šeibes palīgu Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā, pamatojoties uz notāres priekšlikumu un Latvijas Zvērinātu notāru padomes pozitīvo atsauksmi.

Sveicot Kasparu Gerhardu ar stāšanos amatā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsvēra: “Iedzīvotāji no notāra gaida labvēlīgu attieksmi, atsaucību un palīdzību juridisku jautājumu risināšanā. Notāra palīgam, pildot savus profesionālos amata pienākumus, ir jāievēro vienlīdzīga un cieņpilna attieksme pret katru klientu.”

Jaunajam notāra palīgam tieslietu ministrs novēlēja panākumus darbā un praktisko zināšanu pilnveidi, lai profesionāli palīdzētu klientiem aizsargāt viņu tiesiskās intereses.

Zvērināta notāra palīgs ir tiesīgs aizstāt zvērinātu notāru atvaļinājuma, slimības, komandējuma un citas attaisnotas prombūtnes laikā. Ja šajā amatā viņš ir darbojies vismaz divus gadus, tad pēc zvērinātu notāru eksāmena nokārtošanas zvērināta notāra palīgam ir priekšrocības tikt apstiprinātam par zvērinātu notāru.

Pašlaik juridisko palīdzību ir iespējams saņemt 109 notāru birojos dažādās Latvijas pilsētās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties