19. Aprīlis 2017 09:25
Jaunumi
No 1. maija izmaiņas elektronisko pieteikumu iesniegšanā Uzņēmumu reģistrā

No 1. maija elektronisko pieteikumu iesniegšana Uzņēmumu reģistrā būs iespējama, tikai izmantojot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu „Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros”.

Likuma “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” 4.4panta sestā daļa paredz, ka no 2017. gada 1. maija elektronisko pieteikumu iesniegšanai visos Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros jāizmanto e-pakalpojums „Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros”. Proti, ka, ja attiecīgā pieteikuma iesniegšanai ir izveidota tiešsaistes forma (elektroniskais pakalpojums www.latvija.lv portālā), tad pieteikumu iesniedzot elektroniski, tā izmantojama obligāti. Dokumentu iesūtīšana e-pastā pieļaujama tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos – ja attiecīgā pieteikuma iesniegšanai e-pakalpojums nav izveidots vai dokumenti ir parakstīti ar ārvalstīs izsniegtu drošu elektronisko parakstu.

Minētā pieeja, kā primāru nosakot e-pakalpojuma kanālu, atbilst e-pakalpojumu attīstības un lietošanas veicināšanas pasākumiem valstī kopumā, kā arī tā veicina iestādes procesu efektivizēšanu, procedūru vienkāršošanu un ieguldīto resursu apguvi.

Ar sīkāku informāciju par izmaiņām un detalizētu pieteikumu sarakstu, kuri iesniedzami izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv, un izņēmumiem, var iepazīties Uzņēmumu reģistra mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties