10. Aprīlis 2017 09:14
Jaunumi
ASV kongresmeņi pauž stingru atbalstu Latvijas drošībai

9. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Kongresa delegāciju kongresmeņa Bila Šustera (Bill Shuster) vadībā, lai pārrunātu transatlantiskās attiecības, Latvijas un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā, sadarbību transporta un enerģētikas nozarēs. 

E. Rinkēvičs uzsvēra ASV militārās klātbūtnes Baltijas valstu reģionā nozīmi, kā arī apstiprināja Latvijas gatavību ieguldīt aizsardzībā, tostarp turpinot palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no IKP 2018. gadā. Ministrs iepazīstināja ASV kongresmeņus ar Latvijas transporta infrastruktūras priekšrocībām. Tāpat tika pārrunātas Latvijas un ASV sadarbības iespējas enerģētikas drošības jomā.

ASV kongresmeņi pauda stingru politisku atbalstu Latvijas drošībai. Latvija arī turpmāk var paļauties uz ASV Kongresa atbalstu. ASV kongresmeņi izteica pateicību Latvijai par izrādīto solidaritāti un sniegto palīdzību cīņā ar starptautisko terorismu. Īpaši nozīmīgi Latvijai izskanēja piedāvājums veidot sadarbību starp ASV un Latvijas ostām, kā arī izmantot ASV sašķidrinātās gāzes eksporta potenciālu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī aktualitātes Eiropas Savienībā, Tuvajos Austrumos un attiecības ar Krieviju. 

Vizītes laikā ASV kongresmeņu delegācija apmeklēja Ādažu militāro bāzi un piedalījās apaļā galda diskusijā par transporta jautājumiem. 

Uzziņai:

ASV Kongresa delegācijās sastāvā bija Ārlietu, Bruņoto spēku, Transporta un infrastruktūras, Enerģētikas komitejas pārstāvji: Bils Šusters (Bill Shuster), Bleiks Farentholds (Blake Farenthold), Sems Greivs (Sam Graves), Adams Kinzingers (Adam Kinzinger), Marks Senfords (Mark Sandford), Albio Sairs (Albio Sires), Rendijs Vēbers (Randy Weber) un Gerets Greivs (Garrett Graves). 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties