3. Aprīlis 2017 14:30
Jaunumi
Starptautisks seminārs par aktualitātēm intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā

Latvijas Republikas Patentu valde sadarbībā ar Pasaules Intelektuālā īpašuma organizāciju (WIPO), Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO) un Eiropas Patentu iestādi (EPO) 2017. gada 26. aprīlī organizē semināru ar mērķi izcelt intelektuālā īpašuma un inovāciju nozīmi mūsu dzīvē.

26. aprīlī, Pasaules intelektuālā īpašuma dienā, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM zālē, Doma laukumā 4, Rīgā no plkst. 9.00 līdz 14.00 notiks seminārs „Intelektuālā īpašuma tiesības: aizsardzība un īstenošana”. Seminārā tiks apspriesti aktuālie jautājumi saistībā ar intelektuālā īpašuma aizsardzību un šī tiesību veida izmantošanu. Semināra pirmā daļa tiks veltīta Vienotā spēka Eiropas patenta jautājumiem, savukārt semināra otrā daļa – dizainparaugu un preču zīmju aizsardzības jautājumiem.

Seminārā uzstāsies Latvijas un pasaules intelektuālā īpašuma iestāžu pārstāvji: WIPO vadošais eksperts Normunds Lamsters, EPO direktore patentu tiesību un daudzpusēju sadarbības jautājumu lietās Margota Frēlingere (Margot Fröhlinger) un EPO pārstāvis Karlo Pandolfi (Carlo Pandolfi), kā arī EUIPO starptautiskās sadarbības un juridisko lietu departamenta direktors Žoau Negrau (João Negrão). Latvijas lektoru vidū ir Dizaina biroja H2E pārstāvis, Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Jekaterina Macuka, Patentu valdes Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore Baiba Graube.

Semināra ietvaros ir paredzēta arī WIPO zelta medaļas pasniegšana kategorijā „Godalga izgudrotājiem”.

Savukārt plkst. 15.00 semināra dalībnieki laipni aicināti piedalīties svinīgā uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā, kurā tiks godināti konkursa „Gada preču zīme 2016” laureāti.

Patentu valdes un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras konkursa „Gada preču zīme” mērķis ir Latvijas uzņēmējdarbības attīstības veicināšana un to komersantu godināšana, kas izmanto intelektuālā īpašuma sniegtās priekšrocības. „Preču zīmju aizsardzība tiek izmantota daudz biežāk, salīdzinot ar citiem intelektuālā īpašuma veidiem, pierādot sevi kā neatņemamu efektīvas uzņēmējdarbības sastāvdaļu,” norāda Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Apbalvojuma saņēmēji tiks noskaidroti, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus (50%), kā arī žūrijas komisijas balsojumu (50%). Par favorītu ir iespējams nobalsot Patentu valdes tīmekļa vietnē no 21. marta līdz 7. aprīlim.

Semināra „Intelektuālā īpašuma tiesības: aizsardzība un īstenošana” programma.

Pieteikšanās semināram tiks slēgta 20. aprīlī. Lai pieteiktos semināram, lūdzu, sekojiet saitei: http://ej.uz/GPZ-seminars

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties