28. Marts 2017 12:18
Jaunumi
Advokāti aicina pieteikties maksātnespējas tematikai veltītai konferencei

29. martā Latvijas Universitātē notiks konference “Maksātnespējas risinājumi biznesa vadības ekspertu un juristu skatījumā”, kurai var bez maksas pieteikties ikviens interesents.

„Pēdējo trīs gadu laikā Maksātnespējas likums ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas, bet likuma lietotāju redzējumā pieņemtie grozījumi pilnībā neatrisina šī procesa problemātiku. Piemēram, par tiesiskās aizsardzības procesu vairāk ir runāts kā par juridisku darbību kopumu, novārtā atstājot tā ekonomisko būtību. Ņemot vērā, ka Saeimā turpinās darbs pie nākošajiem Maksātnespējas likuma grozījumiem, ir nepieciešams apzināt juristu un ekonomistu priekšlikumus labākam maksātnespējas procesam. Tāds ir arī konferences mērķis – formulēt nedaudzus, bet būtiskus Maksātnespējas likuma labojumus,” skaidro zvērināts advokāts Olavs Cers, ZAB “O.Cers un J.Jurkāns” partneris.

Konferenci organizē Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas Maksātnespējas tiesību advokātu sekcija un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (LU BVEF). Asoc. prof. Gundars Bērziņš, LU BVEF dekāns, pasākumā skaidros, kādi ir vadības rīki un līdzekļi uzņēmuma izvešanai no krīzes situācijas. Stāstu ar to, kāda ir sagaidāmā rīcība krīzes situācijās, turpinās Jūlija Bulatova, LU BVEF lektore. Savukārt zvērināts advokāts Olavs Cers, ZAB “O.Cers un J.Jurkāns” partneris, runās par faktiskās maksātnespējas iestāšanās dienas noteikšanu, bet zvērināts advokāts Jānis Tiesnieks – par maksātnespējas pieteikuma savlaicīgu iesniegšanu tiesā. Zvērināts advokāts Haralds Velmers, ZAB “Velmers un Velmere” partneris, iepazīstinās ar brīvo tirgu tiesiskās aizsardzības procesos.

Pasākums notiks Latvijas Universitātes 1. stāva konferenču zālē Raiņa bulvārī 19 no plkst. 14.00 līdz 17.00. Visi interesenti aicināti reģistrēties līdz 28. marta 17.00, rakstot uz e-pastu: anda.staltmane@advokati-cj.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties