24. Marts 2017 14:45
Jaunumi
Advokatūras dienās piedalījās rekordliels advokātu skaits
1

2017. gada Advokatūras dienās teju 170 zvērināti advokāti snieguši aptuveni 2000 bezmaksas konsultācijas, liecina Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas apkopotā informācija. Iedzīvotāji visbiežāk vērsušies jautājumos, kas saistīti ar ģimenes un bērnu tiesībām, nekustamo īpašumu, mantojumu, parādsaistībām, kā arī krimināltiesībām, darba tiesiskajām attiecībām un citiem strīdiem.

“Iedzīvotāju attieksme pret tiesību jautājumiem ir uzlabojusies – cilvēki labprāt izmanto iespēju vērsties pie advokāta pēc palīdzības, lai spertu pirmo soli sava jautājuma vai problēmas sakārtošanā. Viens no pozitīvajiem piemēriem ir kāds 90 gadus vecs kungs, kurš vēlējās atrisināt savu mantojuma lietu, lai atvieglotu bērnu un mazbērnu nākotni,” skaidro zvērināta advokāte Tatjana Rancāne.

Šī gada Advokatūras dienās īpaša uzmanība tika veltīta ģimenes tiesībām, kas pēdējo gadu laikā ir bijis viens no pieprasītākajiem konsultāciju tematiem. Iespēju izmantot bezmaksas konsultācijas izmantoja gan vecāki, kam sasāpējuši jautājumi par bērnu aizbildniecību, saskarsmes tiesībām, gan laulātie, kas vēlējās saņemt atbildes uz jautājumiem par laulību šķiršanu, mantas dalīšanu un citiem jautājumiem.

Laikā no 13. līdz 17. martam konsultācijas klātienē, telefoniski un elektroniski sniedza advokāti no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Ventspils, Jelgavas un citām Latvijas pilsētām. Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija 2010. gadā iedibināja ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
mja
24. Marts 2017 / 14:48
2
ATBILDĒT
No 1340 advokātiem...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties