9. Marts 2017 11:41
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu turpina veikt Uldis Ķinis
1
Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas: I. Ziemele, D. Rezevska, S. Osipova, A. Laviņš, U. Ķinis, G. Kusiņš, K. Balodis.
Ketija Strazda

Šodien, 9. martā, notika Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Par Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēts līdzšinējais Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ķinis.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatā Uldis Ķinis ir ievēlēts trešo reizi. Šī amata pienākumus U. Ķinis ir pildījis no 2007. gada 1. februāra līdz 2008. gada 9. martam, atkārtoti par Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts 2014. gada 5. martā un šobrīd turpinās šo pienākumu izpildi.

U. Ķinis Satversmes tiesas tiesneša amatā ir stājies 2007. gada 5. janvārī. Līdz darbam Satversmes tiesā viņš ir bijis tiesnesis un tiesas priekšsēdētājs Kuldīgas rajona tiesā.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku ievēl no Satversmes tiesas tiesnešu vidus, aizklāti balsojot. Izvirzītajam kandidātam ir jāsaņem absolūtais balsu vairākums. Priekšsēdētāja vietnieks palīdz tiesas priekšsēdētājam viņa amata pienākumu pildīšanā, kā arī aizstāj priekšsēdētāju viņa prombūtnes laikā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurčiks
9. Marts 2017 / 18:52
0
ATBILDĒT
Pag, pag, Ķinim taču vispār tiesneša pilnvaru termiņš janvārī, šķiet, beidzās? Kas tas par murgu?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties