14. Februāris 2017 14:48
Jaunumi
Līdz 2018. gada beigām taps Latvijas tieslietu sistēmas novērtējums

Šodien, 14. februārī, valdība apstiprināja ziņojumu par Latvijas tieslietu sistēmas novērtējuma izveidi. Šāds novērtējums paredz pētījumu veikšanu tiesu darbības, maksātnespējas un komerctiesību jomās ar mērķi novērtēt esošo situāciju un iegūt rekomendācijas tieslietu sistēmas turpmākai attīstībai. Valdības akcepts nozīmē "zaļo gaismu" reāla darba uzsākšanai novērtējuma izstrādē. 

Pirmo reizi ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu Latvijā tiks veikts tieslietu sistēmas novērtējums, tostarp aplūkojot maksātnespējas un komerctiesību jomas. Novērtējumu veiks īpaši izraudzīti ārvalstu organizāciju pārstāvji: Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Padomes Komisijas Tiesu efektivitātei eksperti. Izvēloties organizācijas pētījumu veikšanai, tika ņemta vērā to pieredze tiesu darbības, komercdarbības un maksātnespējas jomās, kā arī līdzšinējā sadarbība ar Latviju.

Plānotās izmaksas novērtējuma izveidei ir 450 000 eiro, un tā izstrāde tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem. Novērtējums tiks veikts projektā “Justīcija attīstībai”, kura mērķis ir sniegt tieslietu jomas ieguldījumu ekonomikas attīstībā un investīciju piesaistē.

Novērtējuma rezultāts būs rekomendācijas Latvijas tieslietu sistēmas pilnveidei, kas būs pieejamas 2018. gada beigās. Novērtējuma izveides procesā tiks veiktas aptaujas, informācijas un datu analīze, un notiks minēto organizāciju ekspertu vizītes Latvijā.

Novērtējums sastāvēs no trim daļām: Latvijas tiesu sistēmas, maksātnespējas regulējuma un komerctiesību regulējuma vides novērtējuma. Tas būs objektīvs ārvalstu ekspertu pētījums par Latvijas tieslietu sistēmu, lai izvērtētu esošo procesu efektivitāti un situāciju, kā arī identificētu iespējamos risinājumus tieslietu sistēmas pilnveidei.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties