8. Februāris 2017 10:18
Jaunumi
Ārlietu ministrs: Brexit sarunās ir jārespektē Latvijas valstspiederīgo intereses
Edgars Rinkēvičs un Mišels Barnjē
No ĀM arhīva

7. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē tikās ar Eiropas Komisijas sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit jautājumos Mišelu Barnjē (Michel Barnier), lai iezīmētu Eiropas Komisijas un Apvienotās Karalistes pozīciju un pamatprincipus attiecībā uz izstāšanās nosacījumiem no ES.

Tikšanās laikā ministrs pateicās M. Barnjē un viņa komandai par līdzšinējo sadarbību ar Latviju, kas tādējādi palīdz izveidot labu, nepastarpinātu un konstruktīvu dialogu starp Eiropas Komisiju un Latviju kā ES dalībvalsti, lai sarunās par Brexit tiktu ņemtas vērā un respektētas arī Latvijas intereses.

“Mūsu interesēs ir veidot ciešas Eiropas Savienības un Lielbritānijas attiecības nākotnē, kas balstās uz abu pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru. Mums ir svarīgs Latvijas valstspiederīgo tālākais liktenis un šī “šķiršanās procesa” finansiālie aspekti ar Apvienoto Karalisti, kā arī turpmākā sadarbība ekonomikas, ārlietu, drošības un aizsardzības jomā,” paužot Latvijas pozīciju, uzsvēra E. Rinkēvičs.

Tāpat E. Rinkēvičs izteica Latvijas atbalstu līdz šim īstenotajai M. Barnjē pieejai un uzsvēra nepieciešamību sarunās ar Lielbritāniju arī turpmāk nodrošināt vienotību starp 27 ES dalībvalstīm. “Mums nav pieņemama jebkāda vēlme “sodīt” britus par savas tautas izvēli, ko pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāciena,” nobeigumā sacīja ārlietu ministrs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties