26. Janvāris 2017 13:57
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētājs piedalīsies starptautiskā seminārā Strasbūrā

Rīt, 27. janvārī, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš dosies uz Strasbūru Francijā, kur viņš apmeklēs Eiropas Cilvēktiesību tiesas organizēto semināru par tēmu “Neizraidīšanas princips kā starptautisko tiesību princips un tiesu varas loma tā īstenošanā”.

Starptautiskā semināra ietvaros Satversmes tiesas priekšsēdētājam Aldim Laviņam būs iespēja piedalīties diskusijās, kurās tiesneši, starptautisko tiesību eksperti dalīsies pieredzē un diskutēs par migrācijas politiku Eiropas Savienībā, par tiesībām un pienākumiem, kā arī par procesuālajiem tiesību jautājumiem un tiesu varas īstenošanu migrācijas jomā.

Seminārs organizēts ar mērķi analizēt esošo situāciju, kā arī meklēt risinājumus problēmām, ar kurām migrācijas aspektā šobrīd saskaras ne tikai Eiropas Savienības dalībvalstu tiesas, bet arī Eiropas Savienības tiesībsargājošās iestādes kopumā. Vienlaikus seminārs iezīmēs ikgadējo Eiropas Cilvēktiesību tiesas darba uzsākšanu.

Starptautisko semināru atklās Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētājs, tiesnesis Guido Raimondi (Guido Raimondi), savukārt diskusijas vadīs Francijas Nacionālā patvēruma tribunāla priekšsēdētāja Mišela de Segonzaka (Michele de Segonzac), Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Žoržs Ravarani (Georges Ravarani), Austrijas Konstitucionālās tiesas tiesnesis Kristofs Grabenvarters (Christoph Grabenwarter) un Zviedrijas Migrācijas apelācijas tiesas priekšsēdētāja Anita Lindera (Anita Linder), kā arī citi tiesību eksperti no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties