24. Janvāris 2017 13:51
Jaunumi
Par Rīgas Juridiskās augstskolas rektora vietas izpildītāju ieceļ Ikstenu

Valdība šodien piekrita par Rīgas Juridiskās augstskolas rektora vietas izpildītāju iecelt Latvijas Universitātes prorektoru sociālo un tiesību zinātņu jomā Jāni Ikstenu.

2013.gadā uz otru termiņu par augstskolas rektoru tika apstiprināts Džordžs Ulrihs, pēc kura pilnvaru beigām augstskolas Satversmes sapulce ievēlēja jaunu rektoru - Melu Keniju.

Tomēr, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iesniedzot dokumentus, kas nepieciešami, lai virzītu ievēlēto rektoru apstiprināšanai Ministru kabinetā, ministrijā secināts, ka Kenijam nav rektora amata pienākumu veikšanai nepieciešamais latviešu valodas prasmju līmenis, līdz ar to augstskola tika informēta, ka viņš nevar tikt virzīts apstiprināšanai amatā.

Augstskola iesniedza iesniegumu ar lūgumu virzīt par rektora vietas izpildītāju Ikstenu. LU prorektors Ikstens ir arī Rīgas Juridiskās augstskolas valdes priekšsēdētājs.

Saskaņā ar Augstskolu likumu līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai Ministru kabinetā rektora pienākumus pilda iepriekšējais rektors. Taču tā kā iepriekšējais rektors Ulrihs neuzturas Latvijā, kā dēļ nevar turpināt pildīt rektora amata pienākumus, augstskolas Satversmes sapulcei bija nepieciešams izvirzīt jaunu rektora vietas izpildītāju, kas pilda rektora pienākumus līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai.

Kā ziņots, Jaunievēlēto Rīgas Juridiskās augstskolas rektoru Keniju apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīs pēc tam, kad viņš būs apguvis latviešu valodu amatam nepieciešamajā līmenī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties