20. Janvāris 2017 11:33
Jaunumi
Tieslietu ministrs atzinīgi vērtē notiesāto nodarbinātību Jelgavas cietumā

Ceturtdien, 19. janvārī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs darba vizītē Jelgavā apmeklēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) cietumu un Valsts probācijas dienesta (VPD) struktūrvienību, lai apspriestu kriminālsodu izpildi un novērtētu notiesāto sadzīves apstākļus.

Jelgavas cietuma apmeklējuma laikā tieslietu ministrs īpašu uzmanību pievērsa ieslodzīto nodarbinātības iespējām un viņu iesaistīšanai dažādās izglītības programmās. IeVP priekšniece Ilona Spure un ieslodzījuma vietas administrācija iepazīstināja ministru ar cietuma teritorijā izveidotajām darba vietām. Tieslietu ministrs atzinīgi novērtēja IeVP panākto nodarbināto notiesāto īpatsvaru Jelgavas cietumā – kopumā tur strādā vairāk nekā 40% notiesāto.

Jelgavas cietumā tikpat augsts ir arī notiesāto personu īpatsvars, kas iesaistīti izglītības programmās – vispārējo izglītību apgūst 41 un profesionālo izglītību – 86 notiesātie. Tieslietu ministrs pauda gandarījumu, ka notiesātie iegūst profesionālo kvalifikāciju darba tirgū pieprasītās specialitātēs kā, piemēram, elektromontieris, lokmetinātājs, galdnieks un drēbnieks. Šo profesiju apguve palīdzēs viņiem sekmīgi atgriezties sabiedrībā un iekļauties darba tirgū pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma vietas.

Jelgavas cietums ir slēgtais cietums ar izmeklēšanas cietuma nodaļu. Šobrīd cietumā sodu izcieš 321 notiesātais.

Vizītes laikā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs ar VPD priekšnieku Mihailu Papsujeviču viesojās dienesta Jelgavas struktūrvienībā, kur apsprieda jaunākās tendences kriminālsodu izpildē, tostarp piespiedu darba un probācijas uzraudzības nodrošināšanā, kā arī elektroniskās uzraudzības piemērošanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties