18. Janvāris 2017 10:12
Jaunumi
Uzņēmumu reģistra Rīgas nodaļā ieviesta jauna klientu plūsmas organizācija

Turpmāk Uzņēmumu reģistra (UR) Rīgas reģionālās nodaļas klientiem tiks nodrošināta iespēja iepriekš pieteikties uz konkrētu klātienes pakalpojumu sev izdevīgā laikā. Pierakstīties klātienes pakalpojumiem iespējams UR tīmekļa vietnē www.ur.gov.lv.

Uzņēmumu reģistrs pozitīvi vērtē, ka lielākā daļa klientu ar iestādi sadarbojas attālināti, izmantojot elektronisko pakalpojumu sniegtās iespējas, un aicina šo saziņas veidu izmantot aktīvāk. Taču saglabājas noteikts klientu loks, kas UR pakalpojumus izvēlas saņemt klātienē. Lai nodrošinātu augstu kvalitāti un apkalpošanu, tiek apzinātas klientu vajadzības un iespējas tā īstenošanā.

Iepriekšējs pieraksts uz klātienes pakalpojumiem ir nepārprotama tendence apkalpošanas sfērā visā pasaulē. Šādu praksi ievieš gan valsts, gan privātā sektora organizācijas ar lielu klātienes klientu skaitu. Iepriekš pierakstoties būtiski samazinās klienta pavadītais laiks iestādē, patērētais laiks gaidot rindā, kā arī tiek nodrošināta iespēja precīzāk prognozēt pakalpojuma saņemšanai paredzēto laiku.

Piesakoties pakalpojumam UR tīmekļa vietnē, klients saņems identifikatoru QR koda formā, kuru nolasīs pie rindu sistēmas termināļa ierodoties UR Rīgas reģionālajā nodaļā.

Paredzams, ka nākotnē arvien vairāk klientu izmantos iepriekšējās pieteikšanās iespēju, tādējādi samazinot gaidīšanas laikus nodaļā. UR Rīgas nodaļā ir arī ieviesta rindu vadības sistēma Q-flow, kura pilnībā integrēta ar iepriekšējā pieraksta sistēmu, kura paralēli iepriekšējam pierakstam nodrošina iespēju pieteikties pakalpojumam klientu zāles apmeklējuma laikā parastā rindas kārtībā uz visiem klātienes pakalpojumiem, t.i., dokumentu iesniegšana, izsniegšana, parakstu apliecināšana u.c.

Jaunās sistēmas ieviešana sniedz nozīmīgu uzlabojumu arī paša UR procesu plānošanā un uzturēšanā. Sistēmas ieviešana ļaus daudz produktīvāk plānot personāla noslodzi klientu apkalpošanā, prognozēt klientu pieplūdumu, kā arī automatizēs funkcijas, kurām līdz šim ticis izmantots cilvēku resurss. Sistēma nodrošinās precīzus statistikas datus par klientu apkalpošanu, kas noderēs turpmāku uzlabojumu plānošanā.

Sistēmas piegādi un pielāgošanu UR vajadzībām nodrošina SIA "Connect IT".

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties