18. Janvāris 2017 10:11
Jaunumi
Tiesnesis Bisters noraida pārmetumus; Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieprasa paskaidrojumu
2

Otrdien, 17. janvārī, Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnešu sapulcē tiesnesis Intars Bisters sniedza mutisku skaidrojumu un noraidīja izteiktās aizdomas par neobjektivitāti, izskatot noteiktas lietas.

Savukārt Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs jau pirmdien, 16. janvārī, pieprasīja tiesnesim Bisteram rakstisku paskaidrojumu par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar atsevišķu lietu objektīvu izskatīšanu. Tiesnesim tas ir jāiesniedz līdz nākamajai pirmdienai, 23. janvārim. Pēc iepazīšanās ar situāciju Augstākās tiesas priekšsēdētājs lems par tālāko rīcību.

Augstākajā tiesā lietas kasācijas kārtībā izskata 36 tiesneši trīs departamentos – Civillietu, Krimināllietu un Administratīvo lietu departamentā. Lietas Augstākajā tiesā tiek skatītas koleģiāli trīs tiesnešu sastāvā, īpašos gadījumos – paplašinātā sastāvā. Lietu sadalē tiek ievērots nejaušības princips un tiesnešu specializācijas princips. 2016. gadā Augstākajā tiesā izskatītas 4053 lietas, neizskatīto lietu atlikums samazinājies par 37%.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
.
18. Janvāris 2017 / 11:44
0
ATBILDĒT
Varbūt kāds zin, par kādām aizdomām iet runa?
Es > .
18. Janvāris 2017 / 11:58
0
ATBILDĒT
Runa ir, šķiet, par šo: Augstākās tiesas senators Bisters skatījis sava drauga advokāta Miķelsona lietas

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/643414-augstakas_tiesas_senators_bisters_skatijis_sava_drauga_advokata_mikelsona_lietas
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties