10. Janvāris 2017 11:53
Jaunumi
Apvienojoties “Kļaviņš Ellex” un “GLIMSTEDT un partneri”, top lielākais advokātu birojs Latvijā
"Kļaviņš Ellex" vadošais partneris Filips Kļaviņš un “Glimstedt un partneri” vadošais partneris Pēteris Dalderis

Apvienojoties Latvijas advokātu birojiem “Kļaviņš Ellex” un “GLIMSTEDT un partneri”, tapis lielākais advokātu birojs Latvijā, kas darbosies ar nosaukumu “Kļaviņš Ellex”*. Abu biroju komandas apvienojas pilnā sastāvā un tādējādi klientiem nodrošina papildu kompetenci un profesionālo pieredzi, kas saistīta ar katra biroja īpašo darbības profilu. “Ellex” advokātu biroju alianses komandā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no 1. februāra strādās 278 darbinieki, apvienošanās rezultātā “Ellex” turpina nostiprināt vadošā advokātu biroja pozīcijas Baltijas valstīs.

Pirms 25 gadiem dibinātais advokātu birojs “Kļaviņš Ellex” vēsturiski ir attīstījies kā pieredzējušākais ārvalstu uzņēmumu interešu pārstāvis Latvijā ieguldījumu un investīciju jomā. Savukārt “GLIMSTEDT” 15 gadu laikā kļuvis par biroju ar īpašu pieredzi korporatīvo un finansējuma piesaistes jautājumu risināšanā Latvijas uzņēmumiem.

“Apvienošanās galvenais mērķis ir nodrošināt papildu ieguvumus mūsu klientiem. Tie ir — divu spēcīgu juristu komandu pieredzes, kas pilnveido un papildina viena otru un tagad pieejamas vienuviet, kā arī lielāka jauda apjomīgu un sarežģītu procesu vadībai. Advokātu biroju konsolidācija ir viena no zīmīgām tendencēm šajā nozarē visā pasaulē. Tas ļauj koncentrēt labākos profesionāļus vienotā komandā un vienlaikus sekmē dažādas specializācijas, kas nepieciešamas sarežģītos projektos,” komentē biroja “Kļaviņš Ellex” vadošais partneris Filips Kļaviņš.

“Mūs abus — “Ellex” un “Glimstedt” — raksturo specializācija vairākos darbības virzienos, un, apvienojot mūsu pieredzi katrā no šiem virzieniem, mēs būtiski paplašinām savu pakalpojumu “ģeogrāfiju”. Tāpēc abu biroju konsolidācija nozarei kopumā nodrošinās vairāk profesionālu juristu un plašāku pakalpojumu klāstu,” saka “GLIMSTEDT” vadošais partneris Pēteris Dalderis.

Advokātu birojs “Kļaviņš Ellex” pēc apvienošanās būtiski nostiprina vairākus darbības virzienus, kuros savā profesionālajā pieredzē dalīsies abu biroju vadošie juristi. Nozīmīgākie biroja darbības virzieni ir:

  • Komerctiesības, uzņēmumu iegāde un apvienošanās (M&A)
  • Banku darbība un finanses
  • Strīdu risināšana
  • ES un konkurences tiesības
  • Restrukturizācija
  • Nekustamā īpašuma nozare un būvniecība
  • Darba tiesības
  • Komerctiesību un atbilstības pakalpojumi
  • Nodokļu jautājumi
  • Intelektuālais īpašums un tehnoloģijas

Apvienotajā advokātu birojā “Kļaviņš Ellex” Latvijā strādās 60 darbinieku (47 no tiem ir juristi un 13 — biroja administratīvie darbinieki). Lietuvas birojā “Valiunas Ellex” strādā 165 darbinieki, no kuriem 95 ir juristi. Igaunijas birojā “Raidla Ellex” strādā 53 darbinieki, no kuriem 40 ir juristi.

“Kļaviņš Ellex” ir viens no pieredzējušākajiem advokātu birojiem Latvijā. Birojs dibināts 1992. gadā ar nosaukumu “Kļaviņš & Slaidiņš”. “Kļaviņš Ellex” ir ekskluzīvs Latvijas pārstāvis pasaules vadošajā starptautiskajā neatkarīgu advokātu biroju asociācijā Lex Mundi. 2016. gada nogalē Baltijas advokātu biroju alianse “Ellex” ieguva prestižo MergerMarket European balvu kā 2016. gada labākais birojs M&A darījumu segmentā Baltijas valstīs.

Zvērinātu advokātu birojs “GLIMSTEDT un partneri” jau vairāk nekā 15 gadu sniedz juridisko palīdzību vietējiem un starptautiskiem klientiem Latvijā (birojs izveidots 2001. gadā). Birojs specializējas konsultāciju sniegšanā komercdarbību regulējošā jomā, pārstāv klientus finanšu piesaistes un uzņēmumu iegādes un restrukturizācijas darījumos, nekustamā īpašuma un būvniecības nozarē. “GLIMSTEDT” sekmīgi nodrošina aizstāvību klientiem komplicētos tiesvedības un šķīrējtiesu procesos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties