6. Decembris 2016 12:22
Jaunumi
Patentu valdes direktors ievēlēts par ES Intelektuālā īpašuma biroja Budžeta komitejas priekšsēdētāja vietnieku

Kopš Latvija pievienojusies Eiropas Savienībai, Latvijas Republikas Patentu valde (PV) aktīvi sadarbojas ar Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO). Ārpus Sadarbības fonda un Konverģences programmas projektiem, kuros iesaistījusies PV, abu iestāžu sadarbība tiek nodrošināta, darbiniekiem apmeklējot dažādas darba grupas, veicot sabiedrības informēšanas pasākumus Eiropas Savienības preču zīmju un Kopienas dizainparaugu jomā, piedaloties starptautiskos pasākumos un izstādēs ar mērķi palielināt sabiedrības informētību rūpnieciskā īpašuma jomā.

Esam patiesi gandarīti, ka 2016. gada 17. novembrī PV direktors Sandris Laganovskis tika ievēlēts par EUIPO Budžeta komitejas priekšsēdētāja vietnieku. Šis ir būtisks sasniegums, ņemot vērā Budžeta komitejas nozīmi un ieguldījumu EUIPO darbībā. Sandris Laganovskis ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš izraudzīts kādā no četriem vēlētiem amatiem šajā organizācijā. Esam pārliecināti, ka savu pilnvaru laikā Patentu valdes direktors dos būtisku ieguldījumu Budžeta komitejas darbā un ka šī jaunā pozīcija palīdzēs Sandrim Laganovskim dziļāk izprast EUIPO budžeta plānošanu un uzraudzību, kas ir jo nozīmīgāk tādēļ, ka no 2016. gada arī PV ir pašfinansējoša iestāde. Savas pilnvaras Sandris Laganovskis pārņems 2017. gada 26. februārī.

Budžeta komitejas galvenie uzdevumi ir pieņemt noteikumus attiecībā uz finansēm, izvērtēt EUIPO priekšsēdētāja sagatavotās ieņēmumu un izdevumu aplēses un pieņemt sabalansētu budžetu, kā arī attiecīgi vēlāk izvērtēt tā īstenošanu.

EUIPO pārrauga ES preču zīmju un Kopienas dizainparaugu reģistrāciju. Šīs reģistrācijas dod iespēju aizsargāt preču zīmes un dizainparaugus visā Eiropas Savienības teritorijā, kas ietver 28 valstis un 500 miljonus iedzīvotāju. EUIPO arī cieši sadarbojas ar dalībvalstu rūpnieciskā īpašuma aizsardzības iestādēm un Eiropas Komisiju dažādās jomās, kas skar rūpnieciskā īpašuma lietotājus un īpašniekus. Organizācijas darbu pārrauga Valde un Budžeta komiteja.

Iestādes struktūra, piedāvātie pakalpojumi un plašāka informācija par Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju ir atrodama biroja tīmekļvietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties