16. Novembris 2016 09:35
Jaunumi
Rīgā norisinās starptautiska pretkorupcijas iestāžu konference

15. novembrī, atklājot starptautisko pretkorupcijas iestāžu konferenci, Džovanni Keslers (Giovanni Kessler) Eiropas partneri cīņai pret korupciju/ Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju (European Partners against Corruption/ European contact-point network against corruption – EPAC/EACN) prezidents atzina, ka katra šīs konferences dalībvalsts atbild ne vien par korupcijas izskaušanu un apkarošanu savā valstī, bet gan, ņemot vērā starptautisko darījumu dinamiku, arī par starpnacionālu parādību, kuras apkarošana iespējama savstarpēji sadarbojoties.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks konferences atklāšanā tās dalībniekus iepazīstināja ar KNAB darbības rezultātiem un sasniegumiem gan korupcijas novēršanas, gan apkarošanas jomā.

Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers savā runā uzsvēra Latvijas nopelnus valsts amatpersonu izglītošanā par korupcijas problēmjautājumiem, vienlaikus akcentējot, ka nākotnes izaicinājums ir korupcijas izskaušana privātajā sektorā.

KNAB no 15. līdz 17. novembrim organizē Eiropas partneri cīņai pret korupciju/ Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju gadskārtējo profesionālo konferenci un ģenerālās asamblejas norisi Rīgā.

EPAC/EACN ikgadējā konferencē tās dalībnieki dalīsies pieredzē par korupcijas novēršanas kampaņām, konferences un asamblejas darba grupās tiks apspriestas starptautisku pretkorupcijas izmeklēšanu norises un to rezultāti.

Konferences laikā tiks parakstīti divi saprašanās memorandi. Viens no tiem starp KNAB un Eiropas investīciju banku (The European Investment Bank) par daudzpusīgu informācijas apmaiņu un datu aizsardzību operatīvā darba veikšanai. Otrs memorands − starp KNAB un Ukrainas nacionālo pretkorupcijas biroju, lai izveidotu pamatu plašākai sadarbībai, veicinot korupcijas atklāšanas, novēršanas un apkarošanas efektivitāti.

Konference sevī apvienos sava aroda profesionāļus no dažādām pretkorupcijas iestādēm un organizācijām, pārstāvot tādas valstis kā Albānija, Austrija,Azerbaidžāna, Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Horvātija, Čehijas Republika, Dānija, Igaunija, Francija, Gruzija, Īrija, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Moldova, Norvēģija, Polija, Portugāle, Kosovas Republika, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Ukraina un Ungārija.

Eiropas partneri cīņai pret korupciju (EPAC) ir neatkarīga un neformāla iestāžu apvienība, kas sevī vieno vairāk kā 60 pretkorupcijas un policijas pārraudzības iestādes no Eiropas Padomes dalībvalstīm. Tā darbojas kopš 2001. gada.

Eiropas kontakttīkls cīņai pret korupciju (EACN) ir formāls starptautisku organizāciju tīkls, kas sevī ietver teju 50 pretkorupcijas iestādes no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojs (OLAF) ir šī tīkla biedrs. EACN tika dibināts saskaņā ar Eiropadomes 2008.gada lēmumu.

Pirmā EPAC/EACN konference notika 2004. gadā Vīnē, Austrijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties