8. Novembris 2016 12:35
Jaunumi
VID ģenerāldirektora amatā apstiprina Ilzi Cīruli
No VK arhīva

Ministru kabinets otrdien, 8. novembrī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā apstiprināja Ilzi Cīruli. Komisija atklātā konkursā I. Cīruli vienbalsīgi atzina par atbilstošāko no 19 pretendentiem, kuri pieteicās šai vakancei.

Jaunajai VID ģenerāldirektorei I. Cīrulei ir ilggadēja vadības pieredze apdrošināšanas uzņēmumos “Balta” un “Gjensidige Baltic”, tostarp apdrošināšanas akciju sabiedrības “Balta” valdes locekļa amatā. I. Cīrulei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizācijas vadīšanā.

Konkursa komisija I. Cīruli atzina par labāko un atbilstošāko pretendentu VID ģenerāldirektora amatam izvirzītajām prasībām, vērtējot gan viņas piedāvāto redzējumu, gan vadības kompetenču novērtējumu - stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, attiecību veidošanu un uzturēšanu, pārmaiņu vadīšanu un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu. I. Cīrule ieguva visaugstāko vērtējumu konkursa mutiskajā daļā un vadības kompetenču novērtēšanā.

Pretendentus vērtēja finanšu ministres izveidota komisija - tās vadītājs Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš un komisijas locekļi - Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un finanšu ministres biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs. Trešajā konkursa kārtā pretendentu vadības kompetences vērtēja neatkarīgi personālvadības speciālisti.

Kā vērtēšanas procesa novērotāji bija pieaicināti pārstāvji no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes.

Lai nodrošinātu efektīvāku atlases procesu, Valsts kanceleja piesaistīja personālatlases kompāniju, kas veica darba tirgus izpēti, uzrunāja un motivēja atbilstošus pretendentus piedalīties konkursā. Kopumā tika uzrunāti vairāk nekā 100 potenciālie pretendenti.

VID ģenerāldirektora centralizētās atlases process: http://www.mk.gov.lv/sites/default/files/komunikacijas_files/vid_atlases_process.pdf

Jau vēstīts, ka Valsts kanceleja 6. septembrī izsludināja atkārtotu konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu. Vakancei pieteicās 19 pretendenti.

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja.  Atlases kārtība līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts tiešās pārvaldes iestādēs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties